Tüdőnk természetes szűrőként szolgál, amely megvéd minket a különböző fertőzésektől és a légszennyezéstől, ezért az egészséges tüdő nagyon fontos szerepet játszik a boldog életben. Sajnos légzőrendszerünk megsérülhet a levegőben lévő káros anyagok miatt, amelyeket nap mint nap belélegzünk.

A Bright Side összegyűjtött egy listát azokról a természetes és egyszerű módszerekről, amelyek segítségével megőrizheted tüdőd egészségét, és helyreállíthatod a károsító tényezőknek való kitettség után.

Emeld fel a fejed alvás közben

Tudo.tisztitasa.egeszseg
Ha alvás közben a fejed 15 fokban emelve tartod, csökkentheted a nyálkahártya elvezetését a torokban, és így megelőzheted az éjszakai köhögést. Egy extra párna elegendő lehet a kívánt magasság eléréséhez.

Kérd meg egy barátodat, hogy segítsen fellazítani a váladékot a tüdődben

Tudo.tisztitasa.egeszseg.2
Kérd meg egy barátodat, hogy a kezét csésze alakban tartva ütögesse meg a hátadat. A hát felső-középső részén kell erősen megkopogtatni. Ez segíthet fellazítani a nyálkahártyát a tüdőben, amit így kiköhöghetsz.

Tisztítsd meg a házadat

Tudo.tisztitasa.egeszseg.3
Néha súlyos tüdőbetegségeket válthat ki a mérgező penészgomba, amelynek csak néhány egyszerű tápanyagra és vízre van szüksége a növekedéshez. A penésznek való kitettség olyan tüneteket válthat ki, mint gyulladás, allergia és asztmás roham. A nehézségek nélküli légzés érdekében biztonságos helyet kell teremteni a tüdődnek: otthonod minden szegletét időben ki kell tisztítani, és speciális légtisztítót kell használni.

Ne nyomd el a köhögést

Tudo.tisztitasa.egeszseg.4
A köhögés egy természetes folyamat, amely segít a tüdőnek megszabadulni a váladéktól, ha megfázás vagy influenza van. A köhögés elfojtása a fertőzés súlyos előrehaladását okozhatja. Ezért legközelebb csak akkor próbálj köhögéscsillapítót használni, ha jelentős kényelmetlenséget érzel, vagy ha nem tudod abbahagyni a köhögést nélkülük.

Kövess egészséges étrendet

Tudo Tisztitasa Egeszseg 5

Bizonyos élelmiszerek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek megvédhetik a tüdőt anélkül, hogy további tablettákat kellene bevenned. Íme néhány tanács az étkezési szokások megváltoztatásához:

  • Ha nem tudsz teljesen átállni a bioélelmiszerekre, próbáld kerülni a tartósítószert és adalékanyagot tartalmazó termékeket, valamint az előre csomagolt és feldolgozott élelmiszereket.
  • Ne felejts el minden nap meginni a szükséges mennyiségű vizet. Segít megőrizni tüdő hidratáltságát, valamint megkönnyíti a véráramlást.
  • Ne szedj béta-karotin-kiegészítőket, ha dohányzol, mivel növelhetik a vastagbél-, tüdő- és prosztatarák kockázatát.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.