Újabb kutatócsoportot hozott létre az Egyesült Államok védelmi minisztériuma annak érdekében, hogy fény derüljön a beazonosítatlan repülő tárgyak mivoltára.

Túl nagy a magyarázatot igénylő jelenségek száma

A Légi Objektum-azonosító és -kezelési Szinkronizációs Csoport (AOIMSG) névre keresztelt csapat létrehozását kedden jelentette be a Pentagon a szokásos hétközi sajtótájékoztatója során.

Kapcsolódó cikk

Mivel az elmúlt években elszaporodtak az azonosítatlan égi jelenségekhez (UAP) köthető történések, ezért az amerikai védelmi tárca úgy döntött, nem várnak tovább, és azonnali kivizsgálást indítanak, amellyel fény derülhet az igazságra – olvasható a Futurism magazin beszámolójában.

Az AOIMSG az amerikai haditengerészet azonosítatlan légi jelenségekkel foglalkozó munkacsoportjának utódja lesz, amelyet azért alapítottak, hogy tanulmányozzák az amerikai nemzetbiztonságra potenciálisan veszélyt jelentő azonosítatlan légi jelenségeket.

Földönkívüli vagy földi irányítás?

Az ufókról egyébként könnyen feltételezhető, hogy nem földönkívüli élőlények irányítják őket, helyette földi technológiáról lehet szó, hiszen a legtöbb esetben pusztán optikai csalódást érzékelhettek, bár sokak szerint kizárt, hogy ezek az égi fenomének természetes úton keletkezzenek.

Múlt héten egy kétpárti csoport a Kongresszusban törvényt terjesztett elő egy olyan hivatal létrehozására, amely az ufók tanulmányozásával foglalkozik, míg a nyár folyamán a Pentagon kiadta a várva várt jelentését az UAP-okról – amelyről kiderült, hogy kissé csalódást keltő lett, mivel semmilyen újdonságot sem sikerült feltárniuk.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet