A hűtőn kívül felolvasztani a húst
Az élelmiszerek tárolása szempontjából kockázatosnak tartott hőmérsékleti tartomány 5-60 fok között van. Ebben a hőmérsékleti tartományban ugyanis a baktériumok gyorsan szaporodnak. Ezért mindig csakis a hűtőben vagy a mikróban olvaszd ki a fagyasztott húst.
Megmosni a nyers húst
Lehűteni az ételt, mielőtt a hűtőbe teszed
Megkóstolni az ételt, hogy megtudd, romlott-e
Megkóstolni a nyers tésztát
Nyers tojást soha semmilyen formában nem szabad fogyasztani. Nagy az esélye, hogy olyan baktériumokat tartalmaz, mint például a szalmonella, ami súlyosan veszélyes az emberre nézve. A nyers tésztát még akkor se kóstold meg, ha tojás nélkül készíted, mert a lisztben lehet E.coli baktérium, ami számos fertőzést kiválthat.
Hűtőn kívül pácolni a húst és a halat
Nem eléggé sütni át a húst vagy a halat
Nem mosni kezet főzés előtt
Magas hőnek kitenni a mézet
A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült.
Korábbi cikkünk. 10 tény a filmekben a színészek által elfogyasztott ételekről. Itt megtekintheted.
Párja minden egyes készített ételét pontozza, így akarja rávenni, hogy fejlődjön
Házastárs támogatása: 2/10.