Melltartók a kukában: újabb olaj a tűzre a Victoria’s Secret körüli botrányban

Halomban álltak a Victoria’s Secret-melltartók a kukában egy coloradói bolt bezárása után.

Nagyon nem érzik az idők szavát

Egy ideje kifejezetten rossz idők járnak a híres fehérneműcégre, és most egy újabb felháborító esetről számolhatunk be a Dazed információi alapján.

victoria secret botrany
Az angyalok között volt Palvin Barbara is / Fotó: Victoria’s Secret Instagram

Egy coloradói vendéglátós vette észre, hogy a Victoria’s Secret egyik üzletének közelében többszáz márkás melltartót dobtak ki a szemétbe. Az amerikai 9News hírcsatorna meg is szólaltatta az esetet jelentő étteremtulajdonost, Melanie Gelinast.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Innen minden a szeméttelepre kerül. Akár oda is adhatták volna hajléktalanszállóknak vagy bántalmazott nőket befogadó otthonoknak. Úgy gondolom, ez borzasztó pazarlás. Maga szerint egy otthonban élő anya nem örülne egy új Victoria’s Secret-melltartónak?[/perfectpullquote]

– tette fel a költői kérdést Gelinas.

A Victoria’s Secret útja nők megalázásával van kikövezve

A Victoria’s Secret fehérnemű cég tévéműsora 2018-ban a valaha volt legalacsonyabb pontszámokat zsebelte be. Idén már meg se tartották. Transznemű modell előtérbe tolásával próbáltak trendi és 21. századi imázst teremteni maguknak, de láthatóan ez sem segített. 179k Likes, 407 Comments – Victoria’s Secret (@victoriassecret) on Instagram: “Valentine’s Day, your way.”

A cég szóvivője megerősítette, hogy a leselejtezett fehérneműk valóban a Victoria’s Secret egyik coloradói üzletéből származnak, amelyet éppen felszámoltak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A kidobott termékeink mind olyan mintadarabok voltak, amelyeket a vásárlók felpróbálhattak a próbafülkében. A bontatlan, raktáron lévő termékeinket elszállítottuk a többi üzletünkbe[/perfectpullquote]

– tette hozzá a szóvivő.

Így múlik el a világ dicsősége

Annak tükrében, hogy a többi nagy cég a divatiparban jelenleg éppen a kizöldülés és fenntarthatóság jegyében próbál erőfeszítéseket tenni, a VS lépése különösen visszetetszőnek látszik.

A nőknek már nagyon elege van a Victoria’s Secretből

A Victoria’s Secret kritizálása tovább folytatódik, miután többen megelégelték a hamis testképet közvetítő divatmárka fellépéseit. A Love Disfigure nevű szervezet a sokféleséget hirdeti. Magukat “Fallen Anglesnek” nevező tagjai a minap összeálltak és levetkőztek a luxus fehérnemű márka londoni üzlete előtt. Az arra járók közül többen megtapsolták őket, miközben a hölgyek tábláikat feltartva énekelték: „A divat megbukott számunkra!”.

A cég körül tehát továbbra sem csitulnak a kedélyek. Ahogy azt korábban már mi is megírtuk, a The New York Times tárta fel, hogy a Victoria’s Secret felsővezetői éveken át zaklatták a modelleket.

Palvin Barbi a Victoria’s Secret első magyar angyala

A 25 éves modell 2012 óta dolgozik együtt a márkával. Azóta többször vonult már végig a Victoria’s Secret kifutóján, és több kampányukban is részt vett. Most pedig ő az első magyar, aki csatlakozhatott a Victoria’s Secret angyalai közé. 1.7m Likes, 13k Comments – Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on Instagram: “Better than Burgers ?”

Ed Razek, aki a modellszakma egyik legnagyobb presztízsű kihívásának, a két évtizeden át megrendezett Victoria’s Secret show-k atyaúristene volt, visszaélt hatalmával, majd végül 2019-ben a Vogue-nak adott interjújában plus size és transzgender modellekről tett kijelentései miatt távozni kényszerült a cégtől. Az anyacéget, az L Brands-t alapító Leslie Wexner pedig nőgyűlölő magatartásáról vált hírhedtté.

A botrányok az eladások csökkenéséhez vezetett, ennek következményeképpen üzleteket kellett bezárniuk, és az L Brands részvényei 75%-ot vesztettek értékükből. A vesztesek közé tartozik Palvin Barbara is: hiába került be több év után 2019-ben az Angyalok közé, végül a tavalyi divatbemutató megtartására már nem került sor.

A jövőben vajon még mi fog kiderülni az egykor nagy tiszteletben álló cégről?


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból