Vidnyánszky Attilát, az SZFE alapítványának kuratóriumi elnökét újabb épületekkel ajándékozta meg az állam egy frissen megszavazott salátatörvényben.

Eddig történt

2020 nyarán hoztak döntést arról, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem önmagában megszűnik és a Színház- és Filmművészetért Alapítvány keretein belül működik majd tovább. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Vidnyánszky Attila lett. A Nemzeti Színház igazgatója mellett tag még Bacsa György, a MOL statégiai ügyvezetője, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező, és Világi Oszkár, a Slovnaft Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója.

A döntéshozatal után a diákok összefogtak és elfoglalták az egyetem Vas utcai és Szentkirályi utcai épületeit. A blokád 71 napig tartott, utána az egyre romló járványhelyzet miatt úgy határoztak, elhagyják az egyetemet. Bár a blokádot nem oszlatták fel, már nem volt lehetőségük megakadályozni, hogy a kuratóriumi tagok bejussanak az épületbe. Azóta Vidnyánszkyék már eladták az eddig használt egyetemi épületeket és a különböző szakokat elköltöztették újabb ingatlanokba szerte a városban.

Kapcsolódó cikk

Bővül a kincstár Vidnyánszky Attiláék számára

Kedden újabb létesítményeket bíztak Vidnyánszkyra. A parlamentben megszavazott salátatörvényben az áll, hogy a kormány lemond az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetről és annak épületeiről, ezzel átadva a tulajdonjogot az SZFE-t fenntartó alapítványnak.

A 444.hu cikke alapján a törvény kimondja, hogy az alapítványhoz kerül az I. kerületi Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet ingatlanja, a XII. kerületi Bajor Gizi Színészmúzeum, illetve a létesítményekben található, állami tulajdonú, kulturális javaknak nem minősülő vagyontárgyak is.

Emellett, ha ez még nem lenne elég, Vidnyánszkyékhoz kerül a Déryné Művészeti Nonprofit Kft., mint ingyenes vagyonjuttatás.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet