Viktor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvívője szerint egy ukrán támadás megelőzése érdekében indították a "különleges hadműveletet" Ukrajnában.

Viktor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvívője szerint az ország azért lépett fel Ukrajna ellen, hogy megelőzzék és meghiúsítsák az ukránok átfogó támadását a Donyec-medence szakadár “köztársaságai” ellen, írjaBlikk.

A tábornok elmondása szerint állításait az ukrán nemzeti gárda titkos dokumentumaira alapozza, amiket az orosz fegyveres erők szereztek meg.

Konasenkov elárulta, egyelőre nem biztosak benne, hogy az Egyesült Államok és a NATO milyen szerepet vállaltak az ukrán támadás tervezési folyamataiban. 

Vlagyimir Putyin egy volt kollégája korábban azt állította, az orosz elnök mentális egészsége romlóban van, és személyes célok vezérelhetik az Ukrajna ellen indított háborúban. Putyin azt állította, a “neonáci ukrán vezetés” ellen harcol, de a valódi terveiről egyelőre csak találgatni lehet. Luxemburg külügyminisztere azt nyilatkozta, véleménye szerint egyedül Putyin “fizikai kiiktatásával” lehet véget vetni a háborúnak. Egy orosz vállalkozó, Alex Konanyikhin egyetérthet vele, ugyanis egymillió dolláros vérdíjat ajánlott fel Putyin megöléséért.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.