Kevesen merték kihasználni a videó nyújtotta kreatív lehetőségeket és valóban túllépni a divatbemutatók megszokott légkörén a Párizsi Divathét során.

Kifutó helyett virtuális térben a Párizsi Divathét

Idén január 25-28. között rendezték meg 2021 első Párizsi Divathetét. A szűkre szabott időtartamból és hogy az őszi-téli helyett még csak a 2021-es tavaszi-nyári kollekciókat vonultatták fel, sejthető, hogy ezúttal csak virtuális seregszemlén mérték össze kreativitásukat a legnagyobb divatházak.

Kate Moss Lila Grace Moss Fendi
Kate Moss és lánya, Lila Grace Moss a Fendi divatbemutatóján / Fotó: Stephane de Sakutin/AFP/Getty Imagane

Ez azt jelentette, hogy a járványügyi korlátozások miatt egy előzetesen rögzített, 10 perces kisfilmmel a képernyőn keresztül kellett elkápráztatniuk a szakmát és a divatrajongókat, írja a CNN

Lássuk, hogy oldották meg a feladatot a legismertebb divatmárkák!

Kapcsolódó cikk

A Fendi idén a két éve elhunyt Karl Lagerfeld utódjának kikiáltott Kim Jones kollekcióját mutatta be. Sokan azért is nagyon várták ezt a bemutatót, mert a Dior korábbi férfidivat-üzletágának vezető tervezője hivatalosan most rukkolt elő először női kollekcióval.

Fendi | Haute Couture Spring Summer 2021 | Full Show

Fendi | Haute Couture Spring Summer 2021 by Kim Jones | Full Fashion Show in High Definition. (Widescreen - Exclusive Video/1080p - PFW)

A bemutatót Virginia Woolf Orlando című regényének világa ihlette, amelyben egy nemes férfiú egyik reggel nőként ébred fel. Jones a párizsi Palais Brongniart, az egykori tőzsdepalota neoklasszikus épületét rendezte be, ahol a modellek hatalmas egymásba fonódó, F betűket formázó üvegpanelek között vonultak. 

A bemutatót családias nosztalgia jellemezte. A ’90-es évek sztárjai közül felvonult Demi Moore színésznő, aki tavaly is részt vett az eseményen, csak a Dior színeiben, valamint Christy Turlington, Naomi Campbell és Kate Moss a híres szupermodell-generációból. Lila Grace, Moss 18 éves lánya, Turlington unokaöccse, a korábbi profi kosárlabdázó James Turlington, valamint a kiegészítők, a férfi- és gyermekdivat üzletág kreatív igazgatójának, Silvia Venturini Fendi lányai is felvonultak.

Divatbemutató szagú lagzi, a Covid-19 idején

Míg tavalyi Párizsi Divathét során Stella McCartney állatokat vonultatott fel, most a Chanel Virginie Viard kreatív igazgató ötlete alapján esküvőnek álcázott divatbemutatóval készült a Grand Palais-ben. A meghívottak között láthattuk a márka arcait, Penelope Cruzt, Marion Cotillard-t és Vanessa Paradis-t, szigorúan megtartva egymás között a távolságot. A hatalmas virágfüzér-kapuk között „kifutói stílusban” vonuló násznép ruhái között, ahogy egy igazi esküvőn is, a kiskosztümtől a nagyesélyiig minden alkalmi kategória képviseltette magát.

Christian Dior kreatív igazgatója, Maria Grazia Chiuri azonban mert elrugaszkodni a kifutói hangulattól. A márka a Le château du tarot című hátborzongató hangulatú videóval készült, amelyben a tarokk kártya figurái – többek közt a Bolond, a Főpapnő, az Ördög – elevenednek meg egy toszkán palotában.

Vendégként kapott lehetőséget a bemutatkozásra a 24 éves végzős divattervező-hallgató, Jean Paul Gaultier és Jean-Charles de Castelbajac „védence”, Charles de Vilmorin. Színes, színpadias jelmezeivel és a szivárvány színeiben pompázó testfestett modelljeivel emlékezetes módon tette le a névjegyét a szakma nagymenői között. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk