Holtan találtak egy orosz tábornokot, akit nemrég Vlagyimir Putyin kirúgott, és állítólag öngyilkosságot követett el.

A 72 éves Vlagyimir Makarov vezérőrnagy az orosz rendőrség szélsőségesség elleni egységének főnök-helyettese volt, írja a DailyStar. A jelentések azt állították, hogy lelőtte magát.

Vlagyimir Putyin januárban rúgta ki a vezérőrnagyot.

A Moszkovszkij Komszomolec napilap – amelynek szerkesztője Putyin közeli barátja – arról számolt be, hogy a holttestét a felesége találta meg. A lap szerint a holttestét február 13-án, hétfőn találták meg Moszkva közelében, Golikovo városában, ahol vidéki otthonuk található. A lap azt írta: „A sérülések természete arra utalt, hogy öngyilkos lett. Ismeretes, hogy lőfegyvereket tartottak a házban.”
Makarov a váratlanul elhunyt orosz tisztviselők egyre gyarapodó listáját bővíti. Nyáron Jevgenyij Lobacsov vezérőrnagy és Lev Szockov vezérőrnagy, a Külföldi Hírszerző Szolgálat munkatársai haltak meg öngyilkosságban, novemberben Vadim Boiko ezredest találták lőtt sebekkel, de halálát így is öngyilkosságnak minősítették.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.