A The Project nyomozóhivatal szerint az orosz elnök szarvasagancsból kinyert vérben fürdik az egészségügyi állapotának romlása miatt.

Egy jelentés szerint Vlagyimir Putyin egészségi állapotának romlása miatt az ún. dublőröket készenlétbe helyezték, hogy ha eljön az idő az orosz elnök műtétére, akkor ők helyettesítsék – írta meg a The New York Post a „General SVR” nevű Putyin-ellenes Telegram csatornára hivatkozva.

A hírportál szerint Putyin akár 10 napig is távollehet a műtét miatt a megbízásból , és a holttestek dupláját arra használják fel, hogy úgy tűnjenek, továbbra is ő irányítja az országot – jelentette a „General SVR” Putyin-ellenes Telegram csatorna.
A titokzatos Telegram-fiók azt is állította, hogy előre rögzített felvételeket tesznek közzé Putyinról, amelyeken találkozókon vesz részt, és törvényeket ír alá, hogy úgy tűnjön, még mindig dolgozik.

Kapcsolódó cikk

A csatorna – amelyet állítólag az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat egykori altábornagya irányít Viktor Mihajlovics fedőnéven – korábban arról számolt be, hogy Putyin rákműtéten esik át, és ideiglenesen átadja a hatalmat Nyikolaj Patrusevnek, a keményvonalas volt szövetségi rendőrfőnöknek, amíg nem tudja ellátni a feladatait.

“A [műtét] időpontját már kihirdették” – jelentette a General SVR. „A dátum biztonsági okokból változhat, de meg kell érteni, hogy az orvosok ragaszkodnak ahhoz, hogy a műtétet minél előbb elvégezzék az orosz elnök egészségügyi állapota miatt” – tették hozzá
„Minden orvos orosz származású– mindegyikük többszintű ellenőrzésen esett át” – jegyezte meg az iroda.
A The Project orosz nyomozóhivatal egyebek mellett azt állította, hogy Putyint az elmúlt években 35 alkalommal látta meg egy rákos orvos.

A 69 éves vezető annyira paranoiássá vált az egészségét illetően – állította a hivatal –, hogy még a nem hagyományos és barbárnak mondható terápiák felé is fordult.

Kapcsolódó cikk

Putyin állítólag a szarvasagancsból kinyert vérben fürdik, amelyet folyamatosan lecsapolnak annak érdekében, hogy mindig tele legyen friss vérrel – jegyezte meg a The Project nyomozóhivatal.

Egy onkológus, akit a hivatal Jevgenyij Szelivanovként azonosított, állítólag négy év alatt több tucat titkos látogatást tett Putyin Szocsiban található otthonában.

Putyinról, akinek betegséget sejtető megjelenése és szokatlan viselkedése a nyilvánosság előtt kérdéseket vet fel egészségügyével kapcsolatban, a pletykák szerint számos más súlyos betegségben is szenved, köztük a Parkinson-kórban.

A Kreml határozottan tagadta, hogy Putyin bármilyen egészségügyi problémától szenvedne.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet