A Nemzeti Republikánus Hadsereg (NRA) tagjai összehangolt erőfeszítésbe kezdtek Vlagyimir Putyin megbuktatására, kezdve a Kreml elleni kibertámadással.

Az orosz hackerek azt állították, hogy zsarolóvírus-támadást hajtottak végre a webalkalmazások és asztali rendszerek fejlesztéséről és megvalósításáról ismert orosz szoftverfejlesztő cég, az Unisoftware hálózata ellen, írja a DailyStar.

“Putyin szükségtelenül küldte meghalni fiataljainkat egy Ukrajna elleni igazságtalan háborúba, amely ártatlan civilek, köztük nők és gyermekek meggyilkolásához vezetett” – mondta a kibertámadások motivációjáról egy NRA-tag.
Az NRA hackerei azt állították, hogy ellopták az Unisoftware összes adatának másolatát, beleértve a bankszámlákhoz és személyes számlákhoz tartozó hitelesítő adatokat, valamint az alkalmazottak érzékeny adatait.

Kapcsolódó cikk

A hackerek szerint további információkat, például telefonszámokat, címeket, szerződéseket, valamint az Unisoftware klienseinek és szoftvereinek saját kódját is ellopták.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.