Jens Stoltenberg NATO-főtitkár elismerte, hogy Oroszország veszélyt jelenthet a NATO-tagországokra, és attól tart, hogy Putyin további országokat támadhat meg.

Az Egyesült Államok állítólag Ukrajna szomszédos országai elleni további orosz agresszióra készül – és még a NATO-szövetségesek elleni támadásra is, írja a DailyStar.

Az az ár, amit Ukrajna támogatásáért fizetünk, saját biztonságunknak is előnyös. Vlagyimir Putyin egyértelműen kijelentette, hogy le akarja törölni az országot a térképről, és át akarja írni az európai biztonsági rendet

– írta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán a Financial Timesban megjelent cikkében. Hozzátette, fennáll a veszélye, hogy “bármilyen sikeren felbátorodva Oroszország további agressziót kockáztathat más szomszédos országok ellen, sőt, akár a NATO-szövetségesek elleni támadást is”.

Csütörtökön jelentették be, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma azt akarja, hogy az amerikai törvényhozók hagyjanak jóvá forrásokat Ukrajnával szomszédos országok számára, amelyek „potenciálisan ki vannak téve a jövőbeli orosz agresszió veszélyének”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet