Egy tehervonat haladt át Közép-Oroszországon, amely az orosz védelmi minisztérium nukleáris fegyvereket hadviselő részlegéhez kötődik.

Ez hetekkel azután történt, hogy Vlagyimir Putyin arra utalt, hogy hajlandó lenne nukleáris fegyvereket is bevetni, hogy győzedelmet arasson az orosz-ukrán háborúban.

Vasárnap a Telegramon tettek közzé egy videót, amelyen több katonai jármű mellett BPM-97 páncélozott szállítójárművek (APC) sorozata is áthaladt az országon, írja a DailyStar.

A katonai járművek állítólag az orosz védelmi minisztérium 12. főigazgatóságához tartoznak, és Ukrajna frontvonalaira készülnek.

Kapcsolódó cikk

Konrad Muzyka katonai elemző úgy véli, hogy a jelenség a ritkán látható egységek bevetését, és a háború eszkalációját jelezheti előre. Bár szerinte a katonai egységek mozgása nem jelenti azt, hogy Oroszország nukleáris fegyvert készül bevetni Ukrajnával szemben, azt gondolja, hogy ez „jelzés a Nyugat felé, hogy Moszkva eszkalálja” a háborút.

A Strategic Rocket Forces (RVSN), egy orosz katonai ág, amely nukleáris rakétákat irányít és Putyin nukleáris programjának kulcsfontosságú részét képezi. A világ legfejlettebb programjai közé tartozik, és ismert, hogy ősszel szigorú kiképzési gyakorlatokat kell végezniük.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet