Vlagyimir Szolovjov az orosz állami tévében hasonlította össze a kommunizmus gulágjait a nácizmus koncentrációs táboraival.

Vlagyimir Szolovjov egyik “érve” a gulágok mellett az volt, hogy ott tudták az emberek nevét, és hogy miért keveredtek oda, míg a náci koncentrációs táborokban teljesen megfosztották őket az egyéniségtől, írjaDailyStar.

Hozzátette, hogy “a szovjet tábor célja az átnevelés volt”, míg a náci koncentrációs táboroknak “az volt a célja, hogy emberként elpusztítsanak, majd részekre bontsanak”. Majd azzal folytatta, hogy az ukránok “ugyanazon az úton járnak”, mint a nácik az 1930-as és 40-es években, és nem tekintenek emberként az orosz népre, pedig ők még mindig “sajnálják őket”.

Becslések szerint akár 18 millió embert is bebörtönöztek a gulág táborokban, miközben legalább 1,5 millió ember halt meg, néhányukat halálra dolgoztatták, míg másokat kivégeztek. S

Szolovjov beszéde nemzetközi felháborodást váltott ki, például a BBC műsorszolgáltatója, John Simpson azt mondta, jobb elkerülni azt az érvet, a szovjet korszak gulágjai valamiképpen erkölcsileg jobbak voltak, mint a náci koncentrációs táborok.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.