Lezajlott a Schadl–Völner-féle korrupciós ügy második előkészítő tárgyalása, mely során további három végrehajtó ismerte el a bűnösségét.

Február 17-én kezdődött el a Fővárosi Törvényszéken a korábbi igazságügyi államtitkár Völner Pált és a a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét, Schadl Györgyet is érintő korrupciós ügy előkészítő ülése. A vád szerint Schadl György jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt adott a politikusnak – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot –, hogy az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását felhasználja az elnök érdekeinek megfelelően.

Február 21-én folytatódott az előkészítő ülés, a második napon nyolc vádlottnak kellett elismernie vagy tagadnia a bűnösségét. A 15. rendű vádlott, a hivatali vesztegetéssel vádolt Dr. P.K. ügyvéd és a szinén hivatali vesztegetéssel gyanúsított neje, a 14. rendű vádlott Dr. P.-né Dr. Z.Zs. nem ismerték el bűnösségüket, tárgyaláshoz való jogukról nem mondtak le.  Ugyanígy tett a 13. rendű vádlott, S. E., aki egy iskolát működtető alapítvány vezetője, Schadl mindenese, N. D., a 6. rendű vádlott dr. Cs. É., aki egy volt végrehajtó.

A bűnösségét további három végrehajtó ismerte el, ők lemondtak tárgyaláshoz való jogukról, és februrá 27-én hozzák meg az ítéletüket. Köztük volt az a 8. rendű vádlott M. E. aki elárverezte Bíró Ica ingatlanjait. Vagyis elviekben elképzelhető, hogy a Bíró Ica pénzéből Schadlnak is jutott, hiszen a végrehajtó elismerte, hogy az irodába befolyt pénzből visszaadtak összegeket az elnöknek. 

A 7. rendű vádlott, dr. Sz. B. volt végrehajtó, aki jelenleg egy autós cégnél dolgozik, szintén elismerte bűnösségét. Végül pedig a 9. rendű vádlott, dr. F. M. is beismerte a hivatali veszetegetést. 

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.