Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy az oroszok nem fognak megállni Ukrajnánál, és a taktikájuk része, hogy erőszakkal hurcolnak embereket Oroszországba.

Volodimir Zelenszkij egy Szöulban megrendezett nemzetközi Ázsia-konferencián szólalt fel videóhívásban. Az ukrán elnök úgy gondolja, Putyin nem áll meg Ukrajnánál, hanem célba fog venni más európai és ázsiai országokat, írja168.

Elmondta, az orosz taktika több részből tevődik össze: a tüzérség „túszul ejti a városokat”, a rakétaterror, amely kiűzi az embereket a városokból, deportálás, az ukrán kikötők orosz blokádja az ukrán gazdaság gyengítésének céljából, energiaválság okozása és propaganda.

Elmondta, kétmillió ukrán állampolgárt köztük több százezer gyereket hurcoltak erőszakkal Oroszországba, de a pontos számot csak találgatni lehet. A deportáltakat megfoszták a kommunikációtól és irataiktól, megfélemlítik őket és megnehezítik számukra, hogy visszatérhessenek szülőföldükre. 

Állítása szerint Oroszország a háború kezdete óta már 2960 rakétát lőtt ki az ukrán városokra. A rakéták fő célpontjai civil objektumok voltak.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet