Innováció a Xiaomi Mi Mix Fold, kettéhajtható okostelefonja táján.

Átméretezhető ablakokba tehetők az appok a Xiaomi Mi Mix Fold okostelefonjain

Ugyan más márkákhoz képest a Xiaomi jelentős késéssel jelentette be most az első kettéhajtható kijelzős okostelefonját, cserébe viszont a Mi Mix Fold kifejezetten érdekesre sikeredett, írja a Verge.

A Galaxy Foldhoz hasonlóan szétnyithatós dizájnról van szó: összecsukott állapotban a külsején lévő 6,52″-es és 2520×840 pixeles AMOLED érintőkijelzővel kezelhető, a panel 90 Hz képfrissítési sebességet és 180 Hz érintési mintavételezési sebességet kínál.

Xiaomi Mi Mix Fold Kettehajthato Okostelefon
Xiaomi Mi Mix Fold Kettéhajtható Okostelefon
A készülék attrakcióját természetesen a szétnyitásakor előbukkanó, 8 hüvelykes és 2480×1860 pixeles, tabletszerű használatot lehetővé tevő kijelzője jelenti. A 4:3 képarányú panel támogatja a HDR10+ és a Dolby Vision szabványokat, 600 nit maximum fényerőre képes, a zsanérja pedig egymillió kihajtási és összecsukási ciklust is túlélhet. A használatakor háromujjas gesztussal aktiválható egy számítógépes üzemmód, így például átméretezhető ablakokba tehetik az appokat a mobilozók.

Nem a nagy kijelző adja az érdekességet

A készülék attrakcióját természetesen a szétnyitásakor előbukkanó, 8 hüvelykes és 2480×1860 pixeles, tabletszerű használatot lehetővé tevő kijelzője jelenti. A 4:3 képarányú panel támogatja a HDR10+ és a Dolby Vision szabványokat, 600 nit maximum fényerőre képes, a zsanérja pedig egymillió kihajtási és összecsukási ciklust is túlélhet.
Kapcsolódó cikk
A használatakor háromujjas gesztussal aktiválható egy számítógépes üzemmód, így például átméretezhető ablakokba tehetik az appokat a mobilozók.

A kettéhajthatós kialakítás ellenére a Xiaomi Mi Mix Fold legnagyobb érdekességét valójában nem a nagy kijelzője adja, hanem a hátlapján lévő, 8 MP felbontású telefotós kamera. Ez nem klasszikus lencsével szabályozza az optikai nagyítást, hanem egy folyadékkal töltött, alakváltoztatásra képes tároló található benne, amit motorral mozgatnak. Ennek köszönhetően egyben 80 mm-es makrókameraként, tovább 3× optikai nagyításra képes telefotós kameraként is működik a szenzor.

Már nem kell sokat várni a megjelenésig

A sejthetőnek megfelelően a Xiaomi Mi Mix Fold további kamerái sem rosszak, bár a 108 megapixeles ISOCELL HM2 fő szenzor nem támogatja az optikai képstabilizációt, ami némileg kritizálható. A harmadik hátlapi kamera egy 13 MP-es és ultraszéles látószögű modell, az előlapi szelfikészítő pedig 20 MP-es.

A Xiaomi Mi Mix Fold további nagyobb érdekességei közül kiemelhető a kétcellás és 5020 mAh-es akku, a 67 wattos vezetékes gyorstöltés, a négy hangszórós Harman Kardon hangrendszer, továbbá az oldalt elhelyezett ujjlenyomat-olvasó.

A Qualcomm Snapdragon 888 rendszerlapkás telefon memória és háttértár tekintetében 12+256 GB, 12+512 GB, továbbá 16+512 GB konfigurációkban lesz elérhető. Kínában április 16-án kezdődik majd a forgalmazása, jüanról átszámítva 472 / 519 / 613 ezer forintokba kerülnek a modellek.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet