Egy hatalmas, de már elpusztult ördögráját emeltek ki a szicíliai Palermo egyik kikötőjéből. A 400 kilós halból valószínűleg kiállítási tárgy lesz.

Majd' 4 méteres

Az ördögráját a tűzoltók daruval emelték ki a vízből. Erre már csak a méretek miatt is szükség volt, hiszen a hal négyszáz kilós, széltében 330, hosszában pedig 378 centiméteres. Az ördögráját egy palermói zoológiai intézetbe szállítottak, hogy ott felboncolják és vizsgálatokat végezzenek rajta.

400 Kg Kilos Ordograja Palermo
A Körülbelül 400 Kg-Os Ördögrája Kiemelése Közben / Fotó: Blog Sicilia

Azt egyelőre nem tudják, hogy hogyan került az ördögrája a kikötő fenekére, kutatók szerint nem valószínű, hogy saját maga úszott volna be. Valószínűleg egy hajó vontathatta maga után.

Kipreparálják

„Ha valaki jelentette volna, hogy a rája még életben van, megpróbáltuk volna kiterelni, és valószínűleg nem sérült volna meg. A faj Mediterráneumban való jelentősége és ritkasága miatt feltételezhetően kipreparálják és folyadékban konzerválják a ráját oktatási és információs célból” – nyilatkozta Salvatore Seminara, a kutatóintézet munkatársa a Blogsiciliának.

Kapcsolódó cikk

A közönséges ördögrája a cápákhoz hasonlóan egy porcoshal. 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Földközi-tengeren és az Atlanti-óceán keleti partvidékén fordul elő, jellemzően a szárazföldek közelében, a tengeri talapzathoz kötődve él.

Kisebb halakkal és rákokkal táplálkozik, maximális mérete elérheti az 5,2 métert is.

Az ördögrája elég érzékeny a környezeti hatásokra, lassan szaporodik, 24 hónapos a vemhességi idő, és egyszerre csak egy utódot hoz világra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet