Bajban vagy, hogy milyen süteményt tálalj karácsonykor? – Mutatunk három egyszerű receptet!
Ha gyorsan kell összedobnod valamilyen süteményt karácsonyra, ezeknek biztosan sikere lesz.
Ha a rokonaink konyhai tevékenységének megfigyelésével tanultunk meg főzni, akkor könnyen lehet, hogy olyan módszereket is átvettünk tőlük, amelyeket nem kellett volna. Ezért is érdemes főzős videókat nézni, hiszen a profi szakácsok tippjeivel felülírhatjuk a hibásan rögzült gyakorlatokat.
Most a Bright Side révén bemutatunk öt olyan konyhai hibát, amelyet nagyon sokan elkövetnek, ám igazán egyszerű kijavítani. Nem beszélve arról, hogy az étel mennyivel finomabb lesz, ha a helyes módon készítjük el.
A gyorsabb kiolvasztás érdekében a legtöbbször a konyhapulton olvasztjuk ki a fagyasztóból kivett húst. Ha így teszünk, a baktériumok gyorsabban szaporodnak, és nem könnyű azt sem megállapítani, mikor kezd megromlani, mert külsőleg nem látszik.
A profik szerint sokkal célravezetőbb, ha a hűtőbe rakjuk a kiolvasztanivalót. A másik opció, ha a légmentesen becsomagolt húst hideg vízbe helyezzük. Ilyenkor azonban félóránként cseréljük a vizet.
Ha már a főzés elején, a vöröshagymával együtt adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pillanatok alatt leégetjük. Mivel a vöröshagyma sokkal lassabban pirul meg, ezért vagy vágjuk durvábbra a gerezdeket, vagy ha a recept szerint összenyomott, finomra vágott fokhagyma szükséges, akkor előbb készítsük el a többi hozzávalót és csak a legvégén adjuk hozzá a készülő ételhez a fokhagymát.
Ha azt szeretnénk, hogy a hússzelet kívül kérges, belül pedig puha maradjon, akkor sózás és fűszerezés után hagyjuk még 15 percet állni. A besózott hús ugyanis levet ereszt, így a serpenyőben nem sülni, hanem a távozó vízben főni fog a steakünk.
Él egy olyan tévhit a háziasszonyok körében, miszerint a burgonya szétesik, ha fedő alatt főzzük. Ez azonban csak akkor fordul elő, ha forró vízbe dobjuk a krumplit. Ilyenkor a külső része gyorsan megfő, míg a belseje még nyers marad. Ha viszont hideg vízben rakjuk fel főni és lefedjük, egyenletesen puhul meg és gyorsabban is elkészül.
Ha csirkemellet grillezünk vagy rántunk ki, a vékonyabb részei hamar kiszáradnak, míg a vastagabb részek nyersek maradhatnak, ha nem egyengetjük ki a szeletet egy húsklopfolóval. A húsklopfolás titka azonban, hogy ne közvetlenül a hús felületét üssük, hanem mindig helyezzünk rá folpackot vagy egy műanyag zacskót – a legjobb, ha a hús csomagolását tudjuk így újrahasznosítani. Így egyrészt nem fröcsköl szét a húsban található víz a konyhában, másrészt pedig a hús rostjai is egyben maradnak, aminek köszönhetően puhább marad a kész hússzelet.
És azt tudod, hogyan kell egészséges módon elkészíteni a bacont? Ebből a cikkünkből az is kiderül.
Martha Stewart és Snoop Dogg közös főzőműsorát a Titanic híres jelenetének újrajátszásával reklámozzák, nem maradhatott ki Celine Dion dala és egy szóvicc sem.
Ha gyorsan kell összedobnod valamilyen süteményt karácsonyra, ezeknek biztosan sikere lesz.
A rántás azonban problémás tud lenni, ha nem ismered az elkészítésének fortélyait.
Sokak kedvenc édessége a tejberizs, de aki próbálta már elkészíteni, tudja, hogy sokféleképpen lehet mellényúlni.
Egy mondás szerint a férfi (adott esetben a nő) szívéhez a gyomrán át vezet az út.
Hogy a habarásban többé ne találj csomókat, fogadd meg a következő tippeket.
Kerti partin szeretnéd elkápráztatni a barátaidat? A házilag készített hamburgerrel nem tudsz tévedni.
A tészta szétfő vagy összeragad – ismerősek ezek a problémák azoknak, akik még nem találták meg a tökéletes spagettihez vezető utat.
A paradicsomszószt házilag elkészíteni igazán nem ördöngősség.
Ha finom ételeket tudsz főzni, az nagyon menő. De ha úgy tudod őket elkészíteni, hogy okos trükkökkel közben egy csomó időt is spórolsz, az még menőbb.
A magyar háziasszonyok szaftos húsok és pörköltek mellől nem hagyhatják el a nokedlit, amit igazán jól elkészíteni nem is olyan könnyű.
Amerikából terjedt el ez a különösnek tűnő, de ma már közkedvelt módja a sült csirke készítésének.
Minden író-olvasó találkozóra speciális pizzával készülnek.
A kókuszolaj gazdag zsírsavakban, ezért külsőleg és belsőleg is érdemes felhasználni.
A tojásfehérjét felverni úgy, hogy az pont jó legyen, valójában nem bonyolult feladat.
Kígyóbor, joghurtos kóla, ranch-öntet ízű szénsavas üdítőital – csak néhány azon bizarr italok közül, melyek valóban léteznek a világban.
A világ legegyszerűbb ételének tűnik, pedig a rántottát igenis el lehet rontani.
Hogy az étel olyan legyen, amilyenre számítasz, a következő hibákat ne kövesd el.
A banán és a kukorica teljesen másmilyen volt, mielőtt az ember elkezdte termeszteni, a sárgarépát politikai célból változtatták sárga színűvé, a görögdinnye pedig eredetileg ehetetlenül keserű volt.
A főzés nem mindenkinek megy, egy gyereket pedig rábírni arra, hogy tiltakozás nélkül megegye, amit elé tesznek, talán még nehezebb.
Mi a közös egy tornacipőben, egy tojástartó dobozban és egy dinoszauruszban? Hogy mindegyikből lehet torta.
A hűtőben mindenfélét tárolunk: gyümölcsöt, zöldséget, édességet, kenyeret. De kerülnek bele mártások, szószok, konzervek is.
Ha azt is hiszed, hogy a kosaradat csupa friss élelmiszerrel töltötted meg, talán mégsem használod vásárláskor az összes érzékszervedet.
De ha nem vagyunk tapasztalt termesztők, az édes, lédús, finom dinnye kiválasztása gyakorlatilag olyan, mint a zsákbamacska
A modern konyhai készülékek megtervezésénél a két legfőbb szempont a használhatóság és a kényelem.
Az élelmiszerek, amiket megveszünk, gyakran nem olyanok, mint amilyennek elképzeltük őket.
Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.
Megtudhatod, mire figyelj, hogy a legjobbat vihesd haza a konyhádba.
Következzenek egyedülálló torták, melyektől mosolyra fakadsz, vagy éppen elakad majd a lélegzeted.
Naponta több ezernyi ételfotó kerül fel az internetre, többségében olyan finomságokról, melyek úgy néznek ki, mintha profi séfek készítették volna őket.
A főzés művészet. Ha úgy érzed, te vagy az egyetlen, akinek nem megy, nyugodj meg, sok sorstársad van.
Mivel a nevük és a kinézetük is hasonló, sok élelmiszert nehéz megkülönböztetni egymástól. Egy kis tévedés azonban eléggé összezavarhatja az ízlelőbimbóidat.
Az alábbi tippek még hatékonyabbá tesznek a konyhában.
A következő torták látványától egyszerre kapsz kedvet az utazáshoz és a falatozáshoz.
Ez lesz az “új normális”.
Elméletben képesek vagyunk mindenféle étel megemésztésére.
Kétszer annyian választanak húsmentes opciót, ha a menün fenntarthatóságról olvasnak.