Az Európa Hajón tartott beszédet az előválasztáson második helyet elért politikus, Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely szerint csak ő tudja leváltani Orbán Viktort

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-LMP-MSZP miniszterelnök-jelöltje a budapesti Európa Hajón értékelte az előválasztás első fordulójának eredményeit, miután Márki-Zay Péterrel bejelentették: a második fordulóban összefogva indulnak, csak az egyikük marad talpon, hogy nagyobb eséllyel győzzék le Dobrev Klárát.

Az eseményen a főpolgármester előtt felszólalt Vajda Zoltán, a 13. választókerület előválasztási nyertese, Dr. Márton Roland, aki Székesfehérváron győzött, valamint a Kálmán Olgát megelőzve jelöltté váló Tordai Bence. Beszédet mondott Bod Péter Ákos közgazdász, korábbi jegybankelnök, a 99 Mozgalom és az MMM alapító tagja is.

Karácsony Gergelyt a színpadra lépésekor hatalmas ováció fogadta. A főpolgármester azzal kezdte, hogy elmondhatatlanul boldog, hogy az összefogás és az előválasztás összejött, illetve hogy több mint 600 ezren szavaztak. Szerinte az előválasztás a lavina első hógolyója, ami elsöpri a rendszert.
A főpolgármester nyíltan kijelentette: csak ő tudja leváltani Orbán Viktort, de ehhez mások is kellenek. Mint fogalmazott, tiszteli is a többi miniszterelnök-jelöltet, ők azonban nem tudják annyira összetartani az ellenzéki tábort.
Pedig szerinte ahhoz, hogy a Fidesz leváltása után újra lehessen egyesíteni a hazát, először újra kell egyesíteni az ellenzéket.
“A DK háza tájáról alacsonyan szállnak a stukkerek felém” – fogalmazott az ellenzéki oldalon érezhető feszültséggel kapcsolatban, de hozzátette azt is: büszke a DK-val kötött szövetségre, azt nem akarja megtagadni.

Az elszámoltatás olyan, mint a szex szerinte

Karácsony kiemelte, hogy a kormányváltással együtt rendszerváltás is jár, az elszámoltatás és az alkotmányosság helyreállítása érdekében pedig ugyancsak az ellenzéki szövetségeire támaszkodna.

Az elszámoltatás olyan, mint a szex, aki sokat beszél róla, gyanús, hogy nincs benne része

– jelentette ki.

Karácsony Gergely legfeljebb akkor lép vissza, ha elüti a villamos

Karácsony Gergely eldöntötte, mostantól egyértelműbben fog beszélni, és a DK szerinte alacsony színvonalon kritizálja őt. Videóriport a vasárnapi kampányrend...

Karácsony elárulta azt is, hogy ha miniszterelnök lesz, Hadházy Ákosra bízná az elszámoltatással kapcsolatos feladatokat. Az alkotmányozásra Márki-Zay Pétert, mint miniszterelnök-helyettest kérné fel, külügyminiszterként pedig Dobrev Klárára számítana.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.