A legelképesztőbb kerttervezési ötleteket gyűjti egy Instagram-oldal

Egy kert kialakítása látványosan tükrözi a tulajdonos egyéniségét és ízlését. És bizony sokan vannak, akik egyiket sem félnek használni.

Túl minden sövényen

A szomszéd fűje tényleg mindig zöldebb? Még a hét műanyag kertitörpével is? Mintha ezek a kérdések fordultak volna meg az angol történelemtanár, James Hull és a tájépítész Bede Brennan fejében, mielőtt elindították volna shitgarden – magyarul nevezzük csak „béna kerteknek” – néven Instagram oldalukat, ahol giccses, bizarr, vicces vagy különc módon kialakított kertekről, udvarokról, kertvárosi utcafrontokról készített képeket posztolnak.

A Bored Panda pedig összegyűjtötte fotóik legjavát – azaz a leginkább meghökkentő darabokat, amelyek olykor kreatív humorról, nagyrészt pedig nem túl kifinomult ízlésről tanúskodnak. Hull és Brennan azt vallják, hogy egy kertnek nem kell szükségszerűen klasszikus módon szépnek lennie, hogy kitűnjön a tömegből. Az alábbi képek azt is bizonyítják, hogy elég egy-egy újrahasznosított-újraértelmezett „díszítőelem”, egy apró részlet is, hogy a portánk csodájára járjon a környék.

A titkos kert végre felfedi rejtélyeit

Ronda Kertek 1

2021 előbújt

Ronda Kertek 2

A kertváros Dalíja

Ronda Kertek 3

A fogorvos cégére

Ronda Kertek 4

Használt abroncsokból kreatív virágágyás

Ronda Kertek 5

2020

Ronda Kertek 8

A szegény ember franciakertje

Ronda Kertek 6

Nagyon angol vidék

Ronda Kertek 7

Minden autó helyére zöldfelületet!

Ronda Kertek 9

A Végzet Asszonyának postaládája

Ronda Kertek 10

Nem mindenki bírja a szemkontaktust

Ronda Kertek 11

Kicsit többet kellett volna algamentesíteni

Ronda Kertek 12

Ha nem szeretnéd a kertedet az online szégyenfalon viszontlátni, olvasd el, mit ajánlunk a tudatosan tervezőknek! 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk