A stewardessek azt tanácsolják, hogy a túl szűk és elegáns ruhákat inkább a bőröndben vigyük magunkkal, ha kényelmesen szeretnénk utazni.

A kényelmes utazás receptje

Repülni önmagában is elég stresszes. Ezért érdemes odafigyelni arra, hogy az utazáshoz kiválasztott ruhánk minél kényelmesebb és praktikusabb legyen, azaz megfeleljen egy több órán át tartó utazás speciális követelményeinek. Így sokkal kipihentebben, nyugodtabban és felszabadultabban érkezünk majd meg a nyaralás helyszínére vagy a kiküldetésünk célállomására.

A Bright Side is tisztában van azzal, hogy mennyi bonyodalommal jár egy utazás. A leginkább illetékesek, a profi légiutaskísérők tapasztalatai alapján állították össze a repülővel utazók számára az alábbi jótanácsok sorát.

Viseljünk laza ruhákat

Repules Oltozkodes Tippek 1

Ennek nem csak kényelmi, hanem egészségügyi oka is van: a szűk ruhák, mint például a skinny farmer, nem segítik a vérkeringést. Márpedig a hosszabb repülőutakon megnő a mélyvénás trombózis kialakulásának veszélye, főleg a lábakban, és ezt a folyamatot támogatja a szűk farmer. A testrészeink 12-13 km magasságban, ahol az utasszállító gépek repülni szoktak, hajlamosak bedagadni, így még kényelmetlenebbé válhatnak az eleve szoros ruhadarabjaink.

Kontakt lencse helyett viseljünk szemüveget

Repules Oltozkodes Tippek 2

Az utastérben lévő levegő egészen más, mint amit a Földön megszokhattunk. Egyrészt folyamatosan keringetik, másrészt pedig sokkal  szárazabb, így gyorsabban kiszáradhatnak a kontaktlencséink.

A magassarkút tegyük inkább a bőröndbe

Repules Oltozkodes Tippek 3

Talán mondani sem kell, mennyivel praktikusabb egy lapostalpú cipőben szaladni, hogy le ne késsük a csatlakozást, mint magassarkúban. Vészhelyzet esetén is sokkal biztonságosabb, ha kényelmes lábbeli van rajtunk.

Gondoljuk át, van-e nálunk bármi, ami fémből készült

Repules Oltozkodes Tippek 4

A cipők, övek a leggyakoribb veszélyforrások, de sokszor nem gondolunk arra, hogy egy rágópapírra vagy a melltartó csatjára is bejelezhet a biztonsági berendezés. Ha utazás előtt alaposan átgondoljuk, mit veszünk fel, gyorsabban átjuthatunk a biztonsági ellenőrzésen.

Olyan ruhákat válasszunk, amelyeket gyorsan és egyszerűen le tudunk vetni

Repules Oltozkodes Tippek 5

Utazás előtt gondoljuk át, hogy mennyire praktikus egy szűk kis kabinban tetőtől talpig levetkőzni, ha ki szeretnénk menni a mosdóba.

Kerüljük az erős illatokat, parfümöt

Repules Oltozkodes Tippek 6

A repülőn, ahol keringetik a levegőt, nem lehet ablakot nyitva szellőztetni. Az utastársainkat a legfinomabb illat is irritálhatja. Nem beszélve arról, hogy lehet közöttük olyan, aki allergiás a parfümünk egyik összetevőjére vagy akinél asztmás rohamot vált ki.

Ha ezek után még mindig van kedvünk utazni, lehet, hogy jobban járunk, ha vonattal megyünk.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet