A légikísérők ajánlása alapján így (ne) öltözz, ha repülőre ülsz

A stewardessek azt tanácsolják, hogy a túl szűk és elegáns ruhákat inkább a bőröndben vigyük magunkkal, ha kényelmesen szeretnénk utazni.

A kényelmes utazás receptje

Repülni önmagában is elég stresszes. Ezért érdemes odafigyelni arra, hogy az utazáshoz kiválasztott ruhánk minél kényelmesebb és praktikusabb legyen, azaz megfeleljen egy több órán át tartó utazás speciális követelményeinek. Így sokkal kipihentebben, nyugodtabban és felszabadultabban érkezünk majd meg a nyaralás helyszínére vagy a kiküldetésünk célállomására.

A Bright Side is tisztában van azzal, hogy mennyi bonyodalommal jár egy utazás. A leginkább illetékesek, a profi légiutaskísérők tapasztalatai alapján állították össze a repülővel utazók számára az alábbi jótanácsok sorát.

Viseljünk laza ruhákat

Repules Oltozkodes Tippek 1

Ennek nem csak kényelmi, hanem egészségügyi oka is van: a szűk ruhák, mint például a skinny farmer, nem segítik a vérkeringést. Márpedig a hosszabb repülőutakon megnő a mélyvénás trombózis kialakulásának veszélye, főleg a lábakban, és ezt a folyamatot támogatja a szűk farmer. A testrészeink 12-13 km magasságban, ahol az utasszállító gépek repülni szoktak, hajlamosak bedagadni, így még kényelmetlenebbé válhatnak az eleve szoros ruhadarabjaink.

Kontakt lencse helyett viseljünk szemüveget

Repules Oltozkodes Tippek 2

Az utastérben lévő levegő egészen más, mint amit a Földön megszokhattunk. Egyrészt folyamatosan keringetik, másrészt pedig sokkal  szárazabb, így gyorsabban kiszáradhatnak a kontaktlencséink.

A magassarkút tegyük inkább a bőröndbe

Repules Oltozkodes Tippek 3

Talán mondani sem kell, mennyivel praktikusabb egy lapostalpú cipőben szaladni, hogy le ne késsük a csatlakozást, mint magassarkúban. Vészhelyzet esetén is sokkal biztonságosabb, ha kényelmes lábbeli van rajtunk.

Gondoljuk át, van-e nálunk bármi, ami fémből készült

Repules Oltozkodes Tippek 4

A cipők, övek a leggyakoribb veszélyforrások, de sokszor nem gondolunk arra, hogy egy rágópapírra vagy a melltartó csatjára is bejelezhet a biztonsági berendezés. Ha utazás előtt alaposan átgondoljuk, mit veszünk fel, gyorsabban átjuthatunk a biztonsági ellenőrzésen.

Olyan ruhákat válasszunk, amelyeket gyorsan és egyszerűen le tudunk vetni

Repules Oltozkodes Tippek 5

Utazás előtt gondoljuk át, hogy mennyire praktikus egy szűk kis kabinban tetőtől talpig levetkőzni, ha ki szeretnénk menni a mosdóba.

Kerüljük az erős illatokat, parfümöt

Repules Oltozkodes Tippek 6

A repülőn, ahol keringetik a levegőt, nem lehet ablakot nyitva szellőztetni. Az utastársainkat a legfinomabb illat is irritálhatja. Nem beszélve arról, hogy lehet közöttük olyan, aki allergiás a parfümünk egyik összetevőjére vagy akinél asztmás rohamot vált ki.

Ha ezek után még mindig van kedvünk utazni, lehet, hogy jobban járunk, ha vonattal megyünk.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk