Történetlmet írt Alee.

Gyorsított X-Faktor 2021-ben

A külföldön is népszerű tehetségkutató hazai változata évről-évre egyre nagyobb sikernek örvend hazánkban is – ezt igazolja, hogy a műsorba minden évben özönlenek a jelentkezők, a nézők pedig óriási figyelemmel követik az évadok alakulását. Nem volt ez másképp az X-Faktor 2021-es, jubileumi évaddal sem, ahol hétről-hétre izgulhattunk kedvenceinkért. Az élő show-ba idén is 12 versenyző jutott, de aztán a műsor minden szombaton egy vagy több mentorált kiesését hozta, így az elődöntőben négyen, a mai döntőben pedig már csak hárman mérhették össze tudásukat. 

Kapcsolódó cikk

A legjobb hármas mezőnybe, azaz a fináléba végül Kocsis Paulina, Alee és Ferenczi Kamilla jutott, így Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás-Dallos Peti mentoráltjai közül került ki a győztes, aki mindent vitt – a műsor legutóbbi nyertese 2019-ben Ruszó Tibi volt.

Négy körben mutathatta meg Ferenczi Kamilla, Kocsis Paulina és Alee, mennyire tehetséges

Öt héttel ezelőtt kezdődtek az élő show-k, ahol idén új mentor és új műsorvezető is debütált Csobot Adél és Miller Dávid személyében. Az előző két évadot ByeAlex mentoráltja nyerte, így az énekes természetesen abban bízott, hogy most is az ő versenyzője fejére kerül a korona. A fináléban mindenről a nézők dönthettek, a mentoroknak már nem volt beleszólásuk a döntő alakulásába, csak véleményt alkothattak.

Öt héttel ezelőtt kezdődtek az élő show-k, ahol idén új mentor és új műsorvezető is debütált Csobot Adél és Miller Dávid személyében. Az előző két évadot ByeAlex mentoráltja nyerte, így az énekes természetesen abban bízott, hogy most is az ő versenyzője fejére kerül a korona. A fináléban mindenről a nézők dönthettek, a mentoroknak már nem volt beleszólásuk a döntő alakulásába, csak véleményt alkothattak.

Másodikként a rapper Alee állhatott színpadra, aki saját dallal készült, egy igazán pörgős előadással, amiről megoszlott a zsűri véleménye: Peti szerint Alee visszahozta számára a tinédzserkorát, ám mégis érzett rajta egy kis fáradtságot is, így úgy gondolja, nem ez volt a legjobb produkciója. Adél csupa pozitív dolgot fogalmazott meg a versenyzővel kapcsolatban, a dal maga pedig Lacinak is tetszett, és természetesen Alex is csak dicsérni tudta a fiatal tehetséget. Az első kört Kocsis Paulina zárta, aki szintén egy saját dalt adott elő, a mentorok pedig állva tapsoltak a produkció végén, így nem meglepő módon csak bókokat kapott.

A második körben mindenki egy saját dallal készült, Ferenczi Kamilla is, akinek Caramel írta első saját számát, a produkció végén pedig csak úgy repkedtek a dicsérő szavak, de nem volt ez másképp Aleenál és Paulinánál sem. Alee természetesen maga írta a dalt, ami egy lánynak szólt: a lírai produkció Alex kedvence volt, a rapper pedig el is érzékenyült a végén. Paulina a második kör utolsó versenyzőjeként egy kiváló dallal érkezett, Csobot Adél pedig azt is elárulta, hogy az énekesnő áll saját világához a legközelebb.

Az elsőkörös szavazás végén a boldog pillanatok után aztán jöttek a szomorú percek: a három mentorált közül egy valakinek el kellett búcsúznia a műsortól. A végső győzelemért végül Ferenczi Kamilla nem szállhatott harcba, ezzel ő lett az évad harmadik helyezettje, a bronzérmes – Alee és Paulina még további két dalt adhattak elő, amellyel bizonyíthattak a nézők és a mentorok számára.

Az X-Faktor 2021-es győztese: Alee

A feszült és izgalommal teli pillanatok aztán folytatódtak, hiszen megindult a végső harc a győzelemért: Alee és Paulina mentoraikkal is a színpadra állhattak, valamint egy olyan dalt adtak elő, amit a válogatóban énekeltek, ezáltal további két számmal igyekeztek bebizonyítani, hogy méltóak arra, hogy megnyerjék az évadot.

Alle ráadásul zöldre festette a haját ezzel is reflektálva a hét elején történt Gáspár Laci-bakira. Mint beszámoltunk róla, az előző élő show keretein belül megemlékeztek Kóbor Jánosra, az Omega zenekar nemrégiben elhunyt zenészére. Azonban gyöngyhajú lány helyett zöldhajú lányt énekelt Gáspár.

Alee, illetve ByeAlex és a Slepp a Hullik című slágerrel készültek, Paulina pedig Gáspár Lacival a Sosem Vagy Egyedül című dalt adta elő. Mindkét duett óriási sikert aratott, majd következett még egy utolsó előadás mindkét versenyzőtől. 

Az eredményhirdetés sem váratott magára sokáig, az este végén ugyanis nyertest kellett hirdetni – a szoros küzdelemből végül csak egyikük jöhetett ki győztesként.

A dobogó második fokára Kocsis Paulina, az elsőre pedig Alee állhatott fel, utóbbi lett tehát az év hangja, az X-Faktor 10. évadának győztese.

Ezzel pedig történelmet írt, hiszen mostanáig egyszer sem nyerte meg a versenyt rapper.

Egy héttel ezelőtt pedig máris publikálta első profi videóklipjét Alee, aki a tavalyi X-Faktor-versenyzővel, a szintén ByeAlex-mentorral, Manuellel kollaborált.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet