Mostantól az audioerotika az új sikk? 

A szexuális vágy találkozása a történetmeséléssel, mindez dallamokkal fűszerezve. Kész is az új trend, az audioerotika frissen tálalva! 

Szabad a pálya

Az audioerotika kifejezést nehéz könnyen érthetően meghatározni. Emlegethetjük olyan pornó alkotásnak, ami a vizuális igényeink helyett a hallásunkat elégíti ki, de akár egyfajta vezetett meditációként is felfogható. Az audioerotika a saját erotikus fantáziánk ébredezését szolgálja, miközben testünk feltérképezésében, az ellazulásban és a saját érintéseink varázsának felélesztésében is kiváló mankóul szolgál, írja a Vogue. 

audioerotika
Nő fejhallgatóval / Illusztráció: Brittany England

A hallható szexualitással, intim együttléttel kapcsolatos motívumok aránylag nagyobb szabadságot engedélyeznek fantáziánk kalandozásaihoz. A koronavírus által számos akadállyal farkasszemet néző pornóipar tálcán kínálja mindazt, amit a szexuális tartalommal vegyített jelenetek kapcsán elképzelhetünk. Csak látnunk és élveznünk kell a dolgokat, míg az audioerotika saját elképzelésünknek megfelelően indítja be a hormonokat és finomítja az érzékeinket. 

Önmagunkra találni

A többek között Gina Gutierrez által létrejött Dipsea alkalmazás 25-35 év közötti női felhasználóinak aránya jelentősen megugrott a karantén ideje alatt. Nem meglepő, hiszen a négy fal között töltött idő alatt jelentősen csökkenhet a szexuális vágy. A szexuális kalandra hívó felfedező, audiovezérelt applikáció olyan podcast-szerű műsorokkal szórakoztatja a hallgatóit, amik segítenek a pihenésben és önmagunk megismerésében is. 

Párcserés szexparti a karantén ideje alatt? – ContextUs

A koronavírus által generált kényes politikai, gazdasági és társadalmi helyzetet legtöbben már ismerjük, hiszen elsősorban ezektől hangos a média. Olykor azonban szükség van az olyan kevésbé ismert problémák fókuszba helyezésére is, mint a járvány okozta párkapcsolati gondok. Ebbe beletartozik a szvingerkedés, vagyis a párcserés szexparti is.

Akár legyen szó egy olyan epizódról, amiben az erotika pocsolyáiban tocsogó Cardi B “saját magáról” beszél vagy egy olyanról, amiben ismétlődően a fésű hajon való végigsimítását halljuk, az audiovezérelt felvételek kaput nyitnak az intimitáshoz. Az elképzelés azonban ismerősen hangozhat tekintve, hogy pár éve hasonló alapötletet felhasználva jelentős népszerűségre tettek szert az ASMR-videók, amelyekből már horror-film is készült.

A nyugtató hangok hatására akár olyan bizsergető érzést is érezhetünk, amelyet sokan “agyi orgazmusnak” kereszteltek el. 

A Snapchat alapítójának testvére, Evan Spiegel hozta létre a Quinn oldalt, ami némiképp saját szexuális frusztrációjának orvoslásaként szolgált. Elmondása szerint a vizuális pornótól képtelen volt beindulni. Az audiovezérelt meditációs tréningek, az erotikus történetek vagy szexuális töltettel felfegyverkezett trágár beszédek azonban nemcsak önbizalommal ruházták fel, de valóban úgy érzékelte, mintha valaki lenne még a takaró alatt rajta kívül. A Quinn ráadásul olyan rövid epizódokkal segíti a hallgatóit, amik még a legelfoglaltabb, mindig idő szűkében levő hölgyek számára is biztos kielégítést nyújtanak. 

Kalandra fel!

Az audioerotikai alkalmazások másik előnye az újdonság. Az orgazmus hiánya a nőknél a test szükségleteinek ismereti hiánya vagy a megrögzött, poros maszturbációs szokások. Ezen problémák orvoslásáról egy korábbi cikkünkben írtunk. Az audiovezérelt alkalmazások és műsorok azonban tippeket, trükköket és újabbnál újabb gyakorlatokat ajánlanak, hogy abban a bizonyos, feledhetetlen érzésben teljes valójában elmerülhessünk. A kognitív viselkedésterápián alapuló módszerek segítenek a feloldódásban. Így könnyedén elérhetjük azt az érzést, ami aztán segít a másikról lerántani a zipzárt. Mindezt téve anélkül, hogy bármilyen frusztráció hatalmasodjon el rajtunk a teljesítésvágy vagy a testképünk miatt, amelyek nem feltétlenül felelnek meg víziószerű ideáljainknak. 

Pornósztárok meséltek a valóságról, mi is zajlik a kulisszák mögött

Megosztottuk már veletek számos nő tapasztalatát arról, hogy például mely pozitúrára esküsznek, miről fantáziálnak aktus közben vagy épp mely nyelvgyakorlatot kedvelik a legjobban. Azt is megírtuk, A bakancslista könyv írója mit tanult egy szexpartin. Sőt, nemrég összeállítottunk egy listát azokról a filmekről, amelyben a színészek valóban nem csak imitálták az együttlétet.

A Dipsea alkalmazás társalapítója, Gina Gutierrez szerint az alkalmazásuk segít abban, hogy a hétköznapi teendők egész sorát és a kötelességek végeláthatatlan halmazát félretéve kikapcsoljuk az agyunkat, és újra az érzékeinkre hangolódhassunk. Mindez azonban nem feltételezi, hogy az audioerotika helyettesíti a valós intimitás igényét. Inkább csak segítenek abban, hogy felüdültebben, frusztráció nélkül, saját igényeinket már ismerve vessük bele magunkat a hálószobai kalandokba.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból