Mint a villám: a Tesla-féle szeszesital ötlete egy áprilisi tréfából született, és két év után végül piacra dobhatta.

A mexikóiaknak nem jött be a név

Elon Musk nemrég fellebbentette a fátylat a Tesla által inspirált Teslaquiláról, amely egy 2018-as április elsejei tréfa eredményeképpen született, írja a Design Taxi.

Teslaquila Elon Musk
Elon Musk Tequilája / Fotó: Tesla

Azonban nem sokáig örülhetett legfrisebb innovációjának, mertugyanis az általa piacra dobott alkoholos ital nem felelt meg a tequilára vonatkozó szigorú mexikói előírásoknak. 

Kapcsolódó cikk

A Mexikói Tequila Felügyeleti Tanács ugyanis nem járult hozzá Musk márkájának forgalmazásához, mert az megtévesztheti a fogyasztókat az ital eredetét illetően. Az előírásoknak megfelelően csak azt az italt lehet tequilának nevezni, amely Mexikóban készült, szigorúan betartva a mexikóiak által előírt lépéseket és sztenderdeket. 

„A Teslaquila megnevezés nagyon emlékeztet a tequilára, amely védett márkanév” 

– írta a Tanács Musknak még két éve. Később aztán, 2019-ben a Mexikói Ipari Tulajdon Hivatala úgy határozott, hogy a Teslaquila márkanevet nem engedik bejegyezni.

A jogászok mindent megpróbáltak

Musk ügyvédei azzal érveltek, hogy a márkanév valójában a Tesla volt, és a „quila” csak egy toldalék a végén, de ez a jogászkodás nem győzte meg a mexikóiakat. 

Az ital története egy áprilisi tréfával kezdődött még két éve. Április 1-re Musk egy sor tweetet posztolt arról, hogy csődbe ment a Tesla.

Elon elájult egy Tesla 3-as modellen a Teslaquila üvegek között

– írta a fotójához. 2020 novemberében pedig végül Tesla Tequila néven hozta forgalom az italt üvegenként 250 dollárért, amelyet rögtön el is kapkodtak. 

Az egyes népek nagyon harciasak tudnak lenni, ha nemzeti ételeiket, italaikat ki akarják sajátítani. A napokban a dél-koreai internetezők vívták meg a maguk kimchiháborúját Kína ellen.  

Elon Musk az anyakönyvvezetőkkel is szembe szállt, hogy egyedi nevet adhasson a gyermekének. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

9 élelmiszer, amit helytelenül mosunk meg

Akik törődnek az egészségükkel, tudják, hogy mennyire fontos megmosni fogyasztás előtt az egyes élelmiszereket. Ez pedig elég egyszerűnek tűnik: csak kinyitod a csapot, és ráengeded a vizet az élelmiszerre.