George Clooney már harmadjára emlegette Orbán Viktor magyar kormányfőt.

Lát reményt a sok gyűlölet mellett George Clooney

George Clooney nemrégiben a Süddeutsche Zeitungnak adott interjút legújabb filmjének bemutatója kapcsán és a sztár harmadszor is szóba hozta a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor politikáját, szúrta ki a HVG.

George Clooney Orban Viktor
George Clooney Golden Globe-Díjas Színész 2019. Kúnius 7-Én / Fotó: Alberto E. Rodriguez / Getty Images

Az első kérdés az interjú során a színészhez az volt, hogy lát-e még reményt az emberiség számára a mostani időkben, amire Clooney azt felelte, hogy mindig is volt reménye, de közben realista embernek tartja magát és most a sok gyűlölet mellett, ami a világban van, az Egyesült Államok fontos szerepet kap.

Donald Trump sem maradhatott ki

“Ha van egy elnökünk [Donald Trump], aki azt mondja, hogy a média az emberek ellensége és ez elterjed, akkor Duterte elnök is nyugodtan elismételheti mindezt a Fülöp-szigeteken” – bírálta Clooney élésen a még regnáló Trumpot.

Később a magyar miniszterelnökről is szót ejtett.

Sokkal nehezebb lesz például Orbán Viktornak erre hivatkozni. Jelen állás szerint élete végéig Magyarország első embere marad. De ez az autoriter hang, ami elterjedt a világon? Nehezebb lesz, ha már nem lehet az Egyesült Államokra mutogatni, hogy ők is ezt csinálják

– fejtette ki véleményét Clooney a lapnak.

Volt néhány adok-kapok

Clooney először novemberben beszélt Orbán Viktorról szintén egy interjú során, amit a GQ-nak adott. A Golden Globe-díjas színész arról mesélt, hogy a világunkat a harag és a düh árasztja el, és elrettentő példaként emlegette a magyar és a brazil kormányt. A magyar kormány politikusai és a kormánymédia ezt követően reagáltak a színész mondandójára, amelynek egyik eleme a Soros Györggyel való viszonya.

Kapcsolódó cikk

Emiatt váratlanul közleményt adott ki Clooney, amelyben többek között azt írta, “Orbán propagandagépezete hazudik, pont”. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mellett Varga Judit igazságügyi miniszter is megszólalt, utóbbi még kávéra is meghívta a színészt.

Majd a brit The Guardiannak is nyilatkozott, ahol még élesebben bírálta az Orbán-kormányt. Mint mondta, “szégyellném, ha nem állnek az Orbán Viktorral szembeni oldalon”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.