Címlap Gulyás Márton aktivistát úgy vonják vád alá, hogy nem...

Gulyás Márton aktivistát úgy vonják vád alá, hogy nem is értesítik

Promóció

Eljutottunk oda ma Magyarországon, hogy egy kormánykritikus aktivistának, aki sok borsot tör a regnáló kormány orra alá, nem küldik ki, nem tájékoztatják, hogy vád alá helyezték?

Promóció
- Advertisement -

Gulyás Márton aktivistának, kulturális kurátornak újfent bírósági tárgyaláson kell részt vennie. Azonban erről ő nem kapott semmiféle hivatalos értesítést postai úton, hanem a sajtóból tudta meg, hogy egyébként II. rendű vádlottként került megnevezésre, csoportos garázdaság vétke miatt.

Joggal tehetjük fel a kérdést:

hogyan történhet meg ma Magyarországon, hogy nem küldi ki a bíróság a hivatalos levelet a tájékoztatásról? 

Gulyás Márton a YouTube-csatornáján számolt be és informálta követőit, szimpatizásait, mi is történt vele. Előzményként megosztotta, hogy július 7-én a rendőrség asszisztálásával megszállták a Ligetvédők táborát pribékek – ahogyan Gulyás fogalmaz –, és kitessékelték az akvitistákat. Számos törvényt sértettek, de a rendőrségnek egy szava sem volt. Ekkor történt az az eset, amikor az egyik pribék rávágott a kisujjára, és letört egy kisebb darabka a csontból, amelyet még aznap műteni kellett, és azóta sem tudja úgy használni, mint korábban. 

Emiatt a rendőrség hivatalból eljárást indított, azonban 1 hónap múlva leállította, mondván, hogy nem tudják megtalálni, ki is volt a tettes. A kulturális kurátor Mikó Istvánnal szemben egy magánvádas eljárást indított, aki az aktivistákkal szembeni vegzálók szervezője volt. Ez egy éve történt, és a mai napig nem írta ki a bíróság az erről szóló tárgyalást annak ellenére, hogy őt viszont vád alá helyezték.

Gulyás Márton felhívta az ügyészséget, hogy tájékoztatást kapjon, miért lehet az, hogy ő a sajtóból értesült a vád alá helyezésről, nem pedig postai úton küldték ki neki a hivatalos levelet.

A telefonhívás során kérte, hogy a hölgy kapcsoljon egy olyan “előadót”, aki választ tud adni neki. Azonban azt a választ kapta, hogy 

felsőbb utasításra nem kapcsolhatják az előadót.

Majd hozzátette a telefon másik végén lévő hölgy, hogy:

a bíróságon betekintést nyerhet az ügyiratba.

Tehát a vádlott nem kap tájékoztatást postai úton, hogy vád alá helyezték, sőt még neki kell bemennie a bíróságra, hogy megtudja a szükséges információkat.

Az a szép ebben az egészben, fogalmaz Gulyás, hogy az állami diszfunkcionalitások összekapcsolódnak, mert a posta nem postáz, az ügyészség nem jár el megfelelően, a bíróság pedig képtelen rendesen kezelni, és ott állsz a közepén, hogy akkor most mi a f_sz van?!

A telefonos érdeklődésből megtudhattuk, hogy a tárgyalás időpontja még nincs kitűzve.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3