Címlap Gulyás Márton aktivistát úgy vonják vád alá, hogy nem...

Gulyás Márton aktivistát úgy vonják vád alá, hogy nem is értesítik

Eljutottunk oda ma Magyarországon, hogy egy kormánykritikus aktivistának, aki sok borsot tör a regnáló kormány orra alá, nem küldik ki, nem tájékoztatják, hogy vád alá helyezték?

- Advertisement -

Gulyás Márton aktivistának, kulturális kurátornak újfent bírósági tárgyaláson kell részt vennie. Azonban erről ő nem kapott semmiféle hivatalos értesítést postai úton, hanem a sajtóból tudta meg, hogy egyébként II. rendű vádlottként került megnevezésre, csoportos garázdaság vétke miatt.

Joggal tehetjük fel a kérdést:

hogyan történhet meg ma Magyarországon, hogy nem küldi ki a bíróság a hivatalos levelet a tájékoztatásról? 

Gulyás Márton a YouTube-csatornáján számolt be és informálta követőit, szimpatizásait, mi is történt vele. Előzményként megosztotta, hogy július 7-én a rendőrség asszisztálásával megszállták a Ligetvédők táborát pribékek – ahogyan Gulyás fogalmaz –, és kitessékelték az akvitistákat. Számos törvényt sértettek, de a rendőrségnek egy szava sem volt. Ekkor történt az az eset, amikor az egyik pribék rávágott a kisujjára, és letört egy kisebb darabka a csontból, amelyet még aznap műteni kellett, és azóta sem tudja úgy használni, mint korábban. 

Emiatt a rendőrség hivatalból eljárást indított, azonban 1 hónap múlva leállította, mondván, hogy nem tudják megtalálni, ki is volt a tettes. A kulturális kurátor Mikó Istvánnal szemben egy magánvádas eljárást indított, aki az aktivistákkal szembeni vegzálók szervezője volt. Ez egy éve történt, és a mai napig nem írta ki a bíróság az erről szóló tárgyalást annak ellenére, hogy őt viszont vád alá helyezték.

Gulyás Márton felhívta az ügyészséget, hogy tájékoztatást kapjon, miért lehet az, hogy ő a sajtóból értesült a vád alá helyezésről, nem pedig postai úton küldték ki neki a hivatalos levelet.

A telefonhívás során kérte, hogy a hölgy kapcsoljon egy olyan “előadót”, aki választ tud adni neki. Azonban azt a választ kapta, hogy 

felsőbb utasításra nem kapcsolhatják az előadót.

Majd hozzátette a telefon másik végén lévő hölgy, hogy:

a bíróságon betekintést nyerhet az ügyiratba.

Tehát a vádlott nem kap tájékoztatást postai úton, hogy vád alá helyezték, sőt még neki kell bemennie a bíróságra, hogy megtudja a szükséges információkat.

Az a szép ebben az egészben, fogalmaz Gulyás, hogy az állami diszfunkcionalitások összekapcsolódnak, mert a posta nem postáz, az ügyészség nem jár el megfelelően, a bíróság pedig képtelen rendesen kezelni, és ott állsz a közepén, hogy akkor most mi a f_sz van?!

A telefonos érdeklődésből megtudhattuk, hogy a tárgyalás időpontja még nincs kitűzve.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Meghalt Makkai Ádám költő, az első ’56-os menekült, aki bekerült a Harvardra

"Kezdetben 80 centes órabérért konyhai kisegítő voltam, aztán 1957-ben én voltam az első '56-os menekült, aki bekerült a Harvardra" – mondta erről az időszakról egy interjúban.

Billie Eilish-től lesz hangos az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni

Billie Eilish lesz a legfiatalabb énekes, aki James Bond-film főcímdalt énekel. A legendás franchise a Z-generációs sztárral kíván átlépni a 21. századba.

Így néznek ki a ’90-es és 2000-es évek popikonjai

Kíváncsi vagy, mennyit változtak kedvenc zenészeid az elmúlt évtizedekben?

Ők a legadakozóbb világsztárok, akik nem jachtokra és gyémántokra költik a vagyonukat, hanem a világ megmentésére

Klímavédelem? Emberi jogok? Oktatás vagy vezetékes víz- és csatornahálózat kiépítése a fejlődő országokban? Mutatjuk, hogy mely ügyeket kik karolták fel a leghíresebb sztárok közül.

ez is érdekeltéged
<3