A gyógyteák természetes eredetük miatt érdemes fogyasztani.
Azonban nem minden esetben mindegy, hogy a gyógynövényekből készült főzetet hogyan készíted és hogyan fogyasztod el!

Cukrot teszel bele

Cukrot teszel bele Az egyik leggyakoribb hiba, amit az emberek nagy része elkövet, csakhogy “ihatóbbá” tegye a gyógyteát. Márpedig ennek az italnak nem az élvezeti értéke a lényeg, úgyhogy jobb, ha leküzdöd az ellenérzéseidet és natúran, édesítés, ízesítés nélkül fogyasztod el!

Túl forrón vagy túl hidegen iszod

Akár nem kívánt mellékhatásokat is kiválthat, ha túl forró vagy túl hidegen fogyasztod el a gyógyteádat. A szervezet számára ugyanis egyik állapot sem áldásos, ezért a legjobb, ha langyosan iszod meg.

Újramelegíted

A gyógyteát mindig frissen elkészítve fogyaszd! Ha már állni hagytad és kihűlt, ne melegítsd újra, mert gyógyhatásai nem fognak érvényesülni. Az újramelegítés hatóanyagainak nagy részét biztosan lerombolja.

Kapcsolódó cikk

Állandóan csak ezt iszod

Az rendben van, hogy házi gyógymódként vagy vitalizáláshoz, stressz ellen alkalmazod a gyógyteát. De mindegyiknek megvan a maga megszabott mennyisége, hogy naponta mennyit ihatsz belőle mellékhatások nélkül. Ezt tartsd be és ügyelj arra, hogy a napi teljes folyadékszükségletedet ne gyógyteából fedezd!

Lefedve készíted

Mikor forralod a vizet és beleteszed a gyógynövényt, a fedőt ne hagyd rajt az edényen. A gőzt engedd elpárologni és ha folyamatosan kevergeted, a főzet gazdagabban tartalmazza majd a hatóanyagokat is.

Így csináld helyesen!

Forrald fel a megfelelő mennyiségű vizet. Ha friss gyógynövényt használsz, soha ne forrázd le. Közvetlenül forrás előtt lévő vizet önts rá. A szárított növényeket leforrázhatod, de ne főzd őket percekig forró vízben. Ezután fedd le a csészét, és kb. 10 percig hagyd állni a teát, majd vedd ki a gyógynövényt és langyosan fogyaszd el a teádat!

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.