Köztudott, hogy a téli betegségeket nem csak gyógyszerekkel lehet kezelni.
Mielőtt az antibiotikumok megjelentek, az emberek gyógynövényekkel kezelték ki magukat ezekből a betegségekből, a természetes gyógyszerek pedig most is itt vannak körülöttünk!

Gyömbér

A megfázást könnyen legyőzheted, ha friss, nyers gyömbérből teát készítesz. Gyulladáscsökkentéshez és olyan típusú fertőzések kezeléséhez is kiválóan alkalmazható, mint a lisztéria vagy a szalmonella.

Kapcsolódó cikk

Csontritkulás

Csontritkulás, ízületi gyulladás, álmatlanság stb. – Táplálkozási tippek 60 év felett gyakori betegségek esetén

Ha bármilyen betegségben szenvedünk, a táplálkozási szokások megváltoztatásával akár a választ is megtalálhatjuk rá.

Elolvasom a cikket »

Oregánó olaj

A legjobb, ha a vad oregánót választod, ha gyógyulni szeretnél! Antibiotikus, antimikrobiális, antivirális hatásokat mind tartalmaz az oregánónak ez a fajtája. Orrdugulás ellen az olajat inhaláláshoz alkalmazd!

Méz

Minden tiszta, nyers méz tartalmas természetes antibiotikumot, ezenkívül pedig számos más gyógyító összetevőt. A manuka mézet tartják erre a célra a leghatásosabbnak, de ne fogd a fejed, ha hirtelen nem tudod beszerezni, bármely méz segíteni fog! Évezredek óta a természetes gyógymódok egyik alapkelléke fertőzésgátló tulajdonságai miatt. Nagy előnye, hogy külsőleg és belsőleg egyaránt használható.

Fokhagyma

Nyersen fogyaszd, mert főzés közben elvész a fokhagyma allicin tartalma. Pedig éppen ez az összetevő biztosítja a fűszernövény gyógyhatásait. A fokhagymával legyőzheted a vírusokat és baktériumokat, kezelheted az influenzát, megfázást, náthát és a gombás fertőzéseket is. Még azokat a baktériumokat is elpusztíthatod vele, melyek rezisztensek az antibiotikumokra.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet