A hajfestés manapság nagy népszerűségnek örvend.
Hogy sok szempontból nem tesz jót, azt tudtuk eddig is. De azt senki sem sejtette, hogy olyan komoly betegséget okozhat, mint a mellrák. Márpedig egy kutatás szerint azok a nők, akik rendszeresen festik a hajukat, a mellrák fokozott veszélyének teszik ki magukat.

Egy tanulmány megállapította, hogy 

14%-kal nagyobb a mellrák kialakulásának az esélye azoknál a nőknél, akik gyakran festik a hajukat.
Bár még nem egyértelmű a kapcsolat a két dolog között, annyi biztosnak látszik, hogy a mellrák kockázata növekedett azoknál, akik rendszeresen használnak valamilyen hajfestéket.

Kapcsolódó cikk

A szakemberek szerint évente legfeljebb 5-ször szabadna hajat festeni, akkor is csak olyan termékekkel, melyek természetesek, mint pl. a céklalé vagy a diólevél főzete. Ezzel szemben áll a fodrászok véleménye, akik szerint a hajszínt 4-6 hetente frissíteni kellene. Bár egyértelmű bizonyítékok nincsenek rá, mindenesetre nem árt óvatosabban bánni a hajfestékkel, hiszen komoly vegyszereket tartalmaz, melyek biztosan nem használnak sem a hajunknak, sem az egészségünknek!

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.