“Megtiszteltetés történelmet írni” – Itt a konzervatív Hallmark első meleg szereplős karácsonyi filmje

A Hallmark csatorna noha konzervatív értékeket vall (vallott?), idén a karácsonyi filmek versenyébe egy meleg pár főszereplésével készülő filmmel (A karácsonyi ház) nevez.

Eddig konzervatív értékeket képviseltek

Sokaknak kapcsolódik hozzá a rideg-szürke téli estékhez és az ünnepi készülődéshez a könnyed, karácsonyi filmek nézése, melynek leggazdagabb tárházát az eddig konzervatív értékeket közvetítő Hallmark adta. 

Azonban úgy tűnik, hogy a filmipar többi szereplőjéhez hasonlóan a csatorna is úgy döntött, a sokszínűség jegyében csecsemőt adoptáló meleg párt bemutató filmmel bővíti repertoárját, írja a Los Angeles Times.

Hallmark Karacsonyi Video 2020 Lmbtq Meleg Par
Jonathan Bennett (b) és Brad Harder (j) a Hallmark karácsonyi kisfilmjében / Fotó: Allister Foster / Crown Media

A Hallmark-filmeket eddig sokan azért szerették, mert garantált volt a havas táj, a gyönyörű karácsonyi dekoráció, a hamisítatlan amerikai ünnepi hangulat, és természetesen a klasszikus szerelmi szál. A csatorna konzervatív értékeiből adódóan konzervatív keretek mentén, egy férfi és egy nő között volt látható a szerelmi szál.

Új vizeken

Néhány napja azonban a csatorna bemutatta első LMBTQ-szereplős karácsonyi filmjét, A karácsonyi házat (Christmas House) melyben egy meleg házaspár főszereplésével igyekezik a csatorna új irányvonalát elindítani.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A film egy testvérpár, Mike és Brandon történetét meséli el, akik az ünnepekre hazautaznak. Ahogy igyekeznek összehozni az egész családot karácsonyra, Brandon (Jonathan Bennett), és férje, Jake (Brad Harder) izgatottal várják a hívást, mely megerősíti, hogy örökbe fogadhatják első gyermeküket – írja a Hallmark csatorna ismertetője.

Megtiszteltetés történelmet írni

– mondta az egyik főszerepet alakító színész, aki hozzátette: rendkívül fontos a szóban forgó közösség reprezentációja.

Preview + Sneak Peek - The Christmas House - Hallmark Channel

Watch a scene from the original Chrismtas movie, "The Christmas House" starring Ana Ayora and Robert Buckley.

Azt is elárulta, hogy gyerekkorában is szívesen látott volna ehhez hasonló filmet, ahol egy meleg pár közösen gyermeket vállal. 

Rendkívül büszke a Hallmark csatornára, amiért az “minden eddiginél hatalmasabbá és befogadóbbá tette az ünnepi asztalt”.

Úgy véli, a kisfilm okán még több ember érezheti majd otthon magát a Hallmark-családjában.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból