A hullaszállítón morbid hirdetéssel trollkodja a temetkezési vállalkozó az oltáselleneseket

Az oltásellenesnek álcázott kampányt éppen egy NFL-meccs napjára időzítették.

A temetkezési vállalkozók jól járhatnak az oltásellenesek miatt

Aki mostanában az amerikai Charlotte belvárosában járt, bizonyára észrevette azt a kisteherautót, amely ponyváján hirdeti, hogy „Ne oltasd be magad!” Ezzel az üzenettel az oltásellenesek bizonyára igazolva érezhetik magukat, csakhogy a felirat többi részéből kiderül, hogy mindez egy temetkezési vállalkozó, a Wilmore Funeral Home hirdetése.

A reklámmal pedig azt sugallják, hogy nekik bizony akkor pörög az üzletük, ha minél kevesebben oltatják be magukat a koronavírus ellen.

Koronavirus Oltas Kampany

Amerikában a különböző koronavírus-vakcinák megjelenésével nagyban visszaesett a halálozások száma, és ma már szinte kizárólag csak olyanok halnak bele a Covid-19-járványba, akik nem vették fel az oltást.

A történetben azonban van még egy csavar, jegyzi meg a LADBible. A Wilmore Funeral Home temetkezési vállalkozás ugyanis nem létezik a nyilvántartásban. Aki az interneten rákeres a cégre, az láthatja, hogy a honlap a helyi egészségügyi szolgálat oldalára irányít, ahol bárki tájékozódhat arról, hogyan tudja felvenni a legegyszerűbb módon az oltást.

A kampány a BooneOakley reklámügynökség ötlete alapján indult

„Azt tapasztaltam, hogy a hagyományos hirdetések már nem működnek. Az olyan szlogenek, mint „az oltás működik”, „az oltás életet ment” csak összemosódnak azzal a rengeteg egyéb üzenettel, amivel bombáznak minket. Valami olyat szerettünk volna csinálni, ami más nézőpontba helyezi a témát, sokkolja és elgondolkodtatja az embereket” – nyilatkozta a CNN-nek David Oakley, a reklámügynökség vezetője.

Hozzátette, hogy azért indították a kampányt, mert azt szeretnék, ha mindenki beoltatná magát. Már azt hatalmas sikernek tekinti, ha csak egy ember is elmegy oltakozni a hirdetéseiket látva.

A furgonok akkor indultak el, amikor az emberek többsége kint volt az utcán, mert ment a várva várt NFL-meccsre. Szerették volna elérni, hogy aznap ne csak az amerikai fociról beszéljenek, hanem a furcsa furgonról is. Oakley azt is elárulta, hogy a helyi egészségügyi szolgálat vezetője meglehetősen kétkedve fogadta az ötletüket, hogy a nem létező temetkezési vállalkozó honlapjáról az ő oldalukra irányítsák az internetezőket, mert nem tudhatták, hogyan sül el a szokatlan reklámfogás. De végül beleegyeztek, és ettől lett a kampány hiteles.

A magyarországi járványhelyzetről és az oltási kampány jelenlegi állásáról ebben a cikkünkben olvashatsz. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk