Inzulin nélkül nincs élet címmel online kiállítással várja csütörtöktől az érdeklődőket az idén 100 éve felfedezett inzulin történetéről az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amely elindította a nevezést a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre is – tájékoztatta az alapítvány csütörtökön az MTI-t.

A cukorbetegség kezelésének kulcsa az inzulinterápia

A tájékoztató szerint a születésnapi virtuális kiállítás a felfedezéstől az első magyar inzulinkezelés történetén át a legújabb technikai vívmányokig dolgozza fel az inzulin történetét. A 3D platformra fejlesztett látványos tárlatot interjúk, interaktív játékok és korabeli dokumentumok színesítik.

Ebben az évben az alapítvány a régi programok mellett újakkal is készül. Egyebek mellett speciális képzési programot indít a diabéteszes gyermekek életkörülményeinek javításáért. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2013 óta rendszeresen oktat pedagógusokat, iskolában és óvodában dolgozókat a cukorbeteg gyerekek körüli teendők megfelelő ellátására – hívják fel a figyelmet a tájékoztatóban.

Idén is várják hobbicukrászok jelentkezését a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen

Júniustól folytatódik a 6 diabéteszes vlogger által tavaly megkezdett DIAB Mindennapok videósorozat az alapítvány közösségi oldalain. Emellett folytatódnak a hagyományos pedagógus diabétesz képzések, érzékenyítő programok és a gyerekek képzései is: a tavaly TEENS néven elindított egészségprogram a 13-14 éves korosztály számára idén újabb két iskolai osztályba jut el.

Hagyományosan novemberben hirdetik meg a Cseppont Patikahónap programját. A következő tanévben az alapítvány újabb iskolákat von be a 3 évvel ezelőtt indított KiDS elnevezésű diabétesz képzésbe is, és idén először diabétesz edukátoroknak is lesz szakmai képzés.

A hobbicukrászok számára meghirdetett, Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre szeptember 10-ig várják a nevezéseket – közölte az alapítvány.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.