Inzulin nélkül nincs élet címmel online kiállítással várja csütörtöktől az érdeklődőket az idén 100 éve felfedezett inzulin történetéről az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amely elindította a nevezést a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre is – tájékoztatta az alapítvány csütörtökön az MTI-t.

A cukorbetegség kezelésének kulcsa az inzulinterápia

A tájékoztató szerint a születésnapi virtuális kiállítás a felfedezéstől az első magyar inzulinkezelés történetén át a legújabb technikai vívmányokig dolgozza fel az inzulin történetét. A 3D platformra fejlesztett látványos tárlatot interjúk, interaktív játékok és korabeli dokumentumok színesítik.

Ebben az évben az alapítvány a régi programok mellett újakkal is készül. Egyebek mellett speciális képzési programot indít a diabéteszes gyermekek életkörülményeinek javításáért. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2013 óta rendszeresen oktat pedagógusokat, iskolában és óvodában dolgozókat a cukorbeteg gyerekek körüli teendők megfelelő ellátására – hívják fel a figyelmet a tájékoztatóban.

Idén is várják hobbicukrászok jelentkezését a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen

Júniustól folytatódik a 6 diabéteszes vlogger által tavaly megkezdett DIAB Mindennapok videósorozat az alapítvány közösségi oldalain. Emellett folytatódnak a hagyományos pedagógus diabétesz képzések, érzékenyítő programok és a gyerekek képzései is: a tavaly TEENS néven elindított egészségprogram a 13-14 éves korosztály számára idén újabb két iskolai osztályba jut el.

Hagyományosan novemberben hirdetik meg a Cseppont Patikahónap programját. A következő tanévben az alapítvány újabb iskolákat von be a 3 évvel ezelőtt indított KiDS elnevezésű diabétesz képzésbe is, és idén először diabétesz edukátoroknak is lesz szakmai képzés.

A hobbicukrászok számára meghirdetett, Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre szeptember 10-ig várják a nevezéseket – közölte az alapítvány.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

reggeli kave, caffe, reggeli kave 2

Mi történik a testeddel, ha reggeli kávéval indítasz?

A reggeli kávé, amivel indítod a mindennapjaidat talán eddig nem is tudtad, hogy nem tesz jót a testednek. Ebbe a cikkben megtudhatod, hogy mi történet a testeddel kávé fogyasztás közben, és hogy mikor érdemes az első kávédat meginni.