Virtuális kiállítás az inzulin felfedezésének százéves születésnapja alkalmából

Inzulin nélkül nincs élet címmel online kiállítással várja csütörtöktől az érdeklődőket az idén 100 éve felfedezett inzulin történetéről az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amely elindította a nevezést a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre is – tájékoztatta az alapítvány csütörtökön az MTI-t.

A cukorbetegség kezelésének kulcsa az inzulinterápia

A tájékoztató szerint a születésnapi virtuális kiállítás a felfedezéstől az első magyar inzulinkezelés történetén át a legújabb technikai vívmányokig dolgozza fel az inzulin történetét. A 3D platformra fejlesztett látványos tárlatot interjúk, interaktív játékok és korabeli dokumentumok színesítik.

Ebben az évben az alapítvány a régi programok mellett újakkal is készül. Egyebek mellett speciális képzési programot indít a diabéteszes gyermekek életkörülményeinek javításáért. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2013 óta rendszeresen oktat pedagógusokat, iskolában és óvodában dolgozókat a cukorbeteg gyerekek körüli teendők megfelelő ellátására – hívják fel a figyelmet a tájékoztatóban.

Idén is várják hobbicukrászok jelentkezését a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen

Júniustól folytatódik a 6 diabéteszes vlogger által tavaly megkezdett DIAB Mindennapok videósorozat az alapítvány közösségi oldalain. Emellett folytatódnak a hagyományos pedagógus diabétesz képzések, érzékenyítő programok és a gyerekek képzései is: a tavaly TEENS néven elindított egészségprogram a 13-14 éves korosztály számára idén újabb két iskolai osztályba jut el.

Hagyományosan novemberben hirdetik meg a Cseppont Patikahónap programját. A következő tanévben az alapítvány újabb iskolákat von be a 3 évvel ezelőtt indított KiDS elnevezésű diabétesz képzésbe is, és idén először diabétesz edukátoroknak is lesz szakmai képzés.

A hobbicukrászok számára meghirdetett, Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyre szeptember 10-ig várják a nevezéseket – közölte az alapítvány.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból