Több hatósági hiba során született félreértésből derült ki, hogy a keresett férfi meghalt. Családja értetlenül áll a történtek előtt.

A mentősök sem akarták bevinni

Augusztus 3-án a ferihegyi vasútállomás mellett ütött el egy 35 éves férfit a gyorsvonat. Előző este még családjával volt, amikor beverte a fejét és mentőt kellett hívni, ám ő nem akart kórházba menni.

“A mentő elvitte az éjszaka, elég nagy patáliával, mert azt felelték, ha be tudott rúgni, haza is tud menni. Illetve azt sem fogadták el, hogy pénzt adjunk nekik, mert akkor arról papírt kell írniuk. Aztán nagy nehezen a testvére a zsebükbe dugta a pénzt, illetve az ideiglenes személyigazolvány és lakcímkártyáját” – nyilatkozta édesanyja az RTL Híradónak.

A kórházból még haza indult, de soha nem érkezett meg

Édesanyja szerint, a rendőrök mondták a családnak, hogy hozzanak fényképet és elindítják a nyomozást, de nem volt sem jegyzőkönyv, se semmi. Senki nem mondta el nekik, hogyan kell bejelentenie hivatalosan fia eltűnését. A nyomozás nem indult el feljelentés hiányában és elfoglaltságra hivatkozva el is küldték őket.
Későbbi érdeklődésre a rendőrség azt mondta nekik, hogy Debrecenben megtalálták a férfit, igazolták és jól van. Hosszú ideig hitegették őket, amikor már hónapok óta keresték őt.

Ismerősök felhívására jutott tudomásukra, hogy a rendőrség egy ismeretlen holttest azonosításához kér segítséget, így derült ki, hogy az ő családtagjukról van szó. Miután ezt elmondták a rendőröknek egy határozatot és jó tanácsot kaptak.

Azt mondta a nyomozó, akinél volt az ügy, hogy intézkedjünk a XVIII. kerületi önkormányzatnál, merthogy ott ő már el is volt temetve

– nyilatkozta az egyik családtag.
Emellett kiderült, hogyha újratemetnék férfit, akkor az plusz költségekbe kerülne a családnak.
Bár a férfi ujjlenyomatával rendelkeztek a hatóságok, az a vonat baleset után nem érkezett meg időben az érintettekhez, így maradt sikertelen az azonosítás.
Budapest Rendőrfőkapitánya belső vizsgálatot rendelt el – erősítette meg a BRFK.
A család szeretné átnézni az iratokat és kideríteni ki, hol hibázott. Emellett pedig méltánytalannak tartják, hogy az újratemetési költségek ezek után is őket terhelik.

Nemrég számoltunk be egy másik, Magyarországon történt szürreális esetről. Egy férfi a bankba tartott, hogy felvegye a nyugdíját, ám közölték vele, halottnak nyilvánították.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet