Lucie és Luke Meier divattervezők 2021-es tavaszi-nyári Jil Sander kollekciója a bizonytalan jövővel dacoló minőségről, magabiztosságról és szépségről szól.

Megérkeztek az első Covid-szülte kollekciók

Miután tavasszal megszakadt a nagy divatbemutatók sora a tervezők a koronavírus-járvány alatt elsősorban maszkvarrással foglalkoztak. Koranyáron újraindulhattak a nagy divatcégek is. Történtek nagy fogadkozások, próbálkozások és víziók azzal kapcsolatosan, hogyan kell változnia a divatiparnak.
Jil Sander Ss21
A Jil Sander Egyik 2021-Es Modellje / Fotó: Jil Sander Instagram
Most, hogy elkezdtek előjönni a 2021-es tavaszi-nyári kollekciókkal, megláthatjuk, sikerült-e elérni céljaikat és milyen elképzeléssel néznek a jövő nyári szezonra a divatházak.

A divatipar egyre nyitottabb a plus size modellekre, Barbie Ferreira a Jacquemus új sztárja – Contextus magazin

Bella Hadid mellett a plus size modellek is képviseltetik magukat.

Lucie és Luke Meier, a Jil Sander divattervezői a 2021-es tavaszi-nyári kollekciójukkal bemutatták, milyen üzenetet közvetíthet a divat ebben a rendkívül bizonytalan, pandémiától és klímaválságtól súlytott világban. Az öltözködéssel történő önkifejezés és a ruháink minőségéből és szépségéből sugárzó pozitivitás és magabiztosság még egy ilyen kaotikus világban is állandóságot teremt. A kifinomult női erő pedig az apokalipszis idején is mindig nyerő.
A kollekció erőssége kétségtelenül az ellentétek egészen természetes és stílusos összepárosítása. Áttetsző dzsekikhez finoman hímzett, puha pamut- és selyempólókat ajánl, amelyeket feltűnő zipzárakkal és gombokkal díszít. A fodrokkal, berakásokkal dúsított szoknyákhoz szűk fazonú, térdig érő csizmát húzhatunk egy-egy feltűnő színű táska kíséretével. A legegyszerűbb ingruhákon a gallérmegoldás hangsúlyos. A kosztümök szabása férfiasabb, elnagyoltabb, a vállakon, a nyak körül viszont egy övre applikált tollpihékkel vonzzák a tekintetet.

Elnagyoltság és finom részletmegoldások

Az ördög tehát a Jil Sandernél is a részletekben lakozik. Akár a finom horgolt betétekről, a vastagtalpú szandálokról vagy egy fekete ruháról legyen szó, finom kézimunka hatja át a darabokat. A színskálát a fekete és a természetes púderszínek ellentéte uralja, de olykor egy-egy vörös vagy arany részmegoldás dobja fel az összképet. Az élő divatbemutató hiányában a tervezők Kelsey Lu andalító zenéjével aláfestett filmet készítettek a 2021-es kollekció promóciójához.

Anna Wintour és Tom Ford összefogtak az amerikai divatiparért – Contextus magazin

A koronavírus-károsultak hamarosan már be is nyújthatják jelentkezésüket.

A kifutón vonuló modellek átfogó üzenete a vajsárga selyemruhák és tollfüzérek között a higgadt könnyedség és a nyugalom, amire egyre nagyobb szüksége lenne a világnak, írja a Dazed.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet