2017 februárjában 10 éve, hogy megjelent a FÉL című irodalmi periodika első száma. Az akkor még középiskolások által alapított lapot később egyetemisták működtették önerőből, amely 2010 óta kizárólag online működik FÉLonline.hu néven. Az elmúlt 10 évben közel 500 fiatal költő, író és újságíró csatlakozott a magazinhoz, akik közül mára sokan választották pályájuknak az írás valamilyen formáját. A folyóirat ma is független, támogatás nélkül, szabadidejében szerkeszti a stáb.

A lap fennállásának 10. évfordulóját egy különleges, irodalmi minifesztivállal szeretnék a közönséggel együtt megünnepelni, sőt a jeles alkalomra FÉL10 címmel irodalmi antológiát jelentetnek meg az elmúlt 10 év szerzőinek közreműködésével. A háromnapos fesztivál során a könyvbemutató felolvasóesteken túl zenei programokat: Somnivore-estet, a Chezan & Konrád duó bemutatkozó koncertjét, és FÉL10 – verskoncertet láthatnak az érdeklődők, illetve a Pannon Tükör tavaszi számának bemutatóestjét, amely a FÉL szerzőinek szövegeiből közöl válogatást.

Jegyek és bérlet 1. 000, 2. 000 és 5. 000 forintért vásárolhatók.

A RÉSZLETES PROGRAM:

I. NAP  – március 23., csütörtök

18:00 – Megnyitó, a Pannon Tükör tavaszi számának bemutatóestje.

A rövid megnyitóbeszéd után Kaj Ádám, a Pannon Tükör főszerkesztője és Vörös István, író, költő, a Pannon Tükör versszerkesztője beszélgetnek a FÉL szerzőivel és szerkesztőivel.

Felolvas: Nagy Rita, Horváth János Antal, Kovács Kristóf, Elter András Brúnó, Farkas Balázs, Jassó Judit, Nemes Anna, Novák Zsüliet

JEGYÁR: 1. 000 HUF | JEGYVÁSÁRLÁS: ITT

21:00 – Somnivore (FÉL10-es kiadás)

Panda, aki a hagyományos DJ szerepből kilépve az elektronikus, előre megírt alapokat igyekszik összehozni az akusztikus hangszerekkel és az élő improvizációval. Ilyen-olyan ismeretségek mentén állt össze három teljesen különböző stílusú és zenei hátterű zenésszel; Szabó Mátyás basszusgitáros (Terra Profonda) a jazzes folkos vonalról érkezett, Bakai Márton (Layanda) a klasszikus népzenéből merít, Murányi Norbi (Kaan Luum) pedig a pop-világban van otthon leginkább. Panda mindeközben DJ-zik, loopol, kever. Ferth Tímea, illusztrátor-grafikus-építész, az improvizatív zenére reagál és rögtönözve rajzol – így állt össze a Somnivore nevű projekt, amely a FÉL10 fesztiválon a FÉLonline.hu szerzőinek szövegeivel egészül összművészeti, audiovizuális előadássá. Az esten részletek hangzanak el Botos Ferenc, Filó Mariann, Fodor Balázs, Hyross Ferenc, Jozifek Zsófia, Kemény Gabriella, Kiss András, Mihályi Réka, Nagy Kata, Nagy Rita, Orbán Krisztina, Somorjai Réka, Szabó Imola Julianna és Tóth Kinga műveiből.

JEGY (+AJÁNDÉK FÉL10 ANTOLÓGIA): 2. 000 HUF

JEGYVÁSÁRLÁS: ITT

II. NAP – március 24., péntek

18:00 – 22:00 a FÉL10 antológia költőinek bemutatóestjei

Négy egyórás estre tagolva láthatja a közönség a FÉL10 antológia bemutatóját. A szerzőkkel beszélget: Katona Ágota, az antológia és a FÉLonline.hu szerkesztője és Braun Barna, a FÉL alapító-főszerkesztője beszélget. JEGYÁR: 1. 000 HUF

18:00 – A FÉL10 antológia bemutatóestje (Csombor, Eleőd, Kerber)

Felolvas: Csombor Rita, Eleőd Huba és Kerber Balázs

JEGYEK: ITT

19:00 – A FÉL10 antológia bemutatóestje (Filó, Orbán, Seres)

Felolvas: Filó Mariann, Orbán Krisztina és Seres Lili Hanna

JEGYEK: ITT

20:00 – A FÉL10 antológia bemutatóestje (Balázs, Horváth, Kiss)

Felolvas: Balázs Zoltán, Horváth Eszter és Kiss András

JEGYEK: ITT

21:00 – A FÉL10 antológia bemutatóestje (Csillik, Szabó)

Felolvas: Csillik Kristóf és Szabó Rózsa

JEGYEK: ITT

22:00 – Chezan & Konrád – Bemutatkozó koncert

A The Adolescens és a Twentees frontemberei akusztikus hangszerelésben adják elő saját dalaikat, és eljátsszák azokat a kedvenceiket, amelyek mindkettőjük szobájában sokat pörögtek tinédzser korukban. Ilyenek például az Arctic Monkeys, a Last Shadow Puppets, a Placebo, a Kooks, az Editors, vagy akár a Rolling Stones.

JEGYEK: ITT

HELYSZÍN: RS9 PINCE

III. NAP – március 25., szombat

19:00 – 22:00 a FÉL10 antológia íróinak bemutatóestje

A két másfél órás estet vezeti: Tinkó Máté, a FÉLonline.hu prózarovatának szerkesztője.
JEGYÁR: 1. 000 HUF

19:00 – A FÉL10 antológia bemutatóestje  – prózaest I. felvonás

Felolvas: Alkonyi Vilmos, Eggendorfer Áron, Falussy Móric, Hodászi Ádám, Jahoda Sándor

JEGYEK: ITT

20:30 – A FÉL10 antológia bemutatóestje – prózaest II. felvonás

Felolvas: Mindák Dániel, Szucsán Sándor, B. A. Taylor, Tóth Judit, Várszegi Martin

JEGYEK: ITT

22:00 – FÉL10 – Verskoncert // FINÁLÉ

A FÉLonline.hu szerzőinek versmegzenésítéseit és saját szerzeményeiket előadják: Kemény Gabriella, Stermeczky Zsolt Gábor, Csigatej, Free flight trió, Nincs címzett zenekar.

JEGYÁR: 1. 000 HUF

JEGYEK: ITT

HELYSZÍN: RS9 PINCE

FESZTIVÁLBÉRLET

2017. március 23-án, az estek végéig vásárolható meg online, vagy a helyszínen. Ára: 5. 000 HUF.

A bérlettel az összes esemény látogatható, melyhez szövetkarszalag, és AJÁNDÉK FÉL10-antológia jár, ráadásul a bérlet vásárló a FÉLonline.hu megjelenését is támogatja.

FÉL10 – ANTOLÓGIA

A FÉL10-antológia megvásárolható a helyszínen.

Az estekre váltott jegyek 100%-ban levásárolhatók az antológia árából!

JEGYFOGLALÁS:

[email protected] // 06-1-269-66-10

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.