Hogyan jut valakinek eszébe kelkáposzta levelet tenni a mellére?
Úgy, hogy meg akar szabadulni a mellfájdalomtól és a mell megduzzadásától, ami szoptatás során gyakran jelentkezik. De nem csak kismamáknak ajánlott ez a módszer, hanem azoknak is, akiknél a melltartó viselése okoz fájdalmat a mellben.

Hogyan működik?

Meglepő, de a kelkáposzta levelek szinte mágneses tulajdonságokkal rendelkeznek. Egész egyszerűen “kivonzzák a betegségeket” a szervezetből. Tudományosan bizonyították, hogy ha szoptatás során hideg kelkáposzta levelet teszel a mellre, az nem csak megnyugtatja a fájó részeket, de megszünteti a duzzanatot is.

Kapcsolódó cikk

Pajzsmirigy Pajzsmirigy Túlműködés Egészség Ételek Elkerülése

Pajzsmirigy túlműködésed van? Ezeket az ételeket kerüld

Pajzsmirigy túlműködés esetén a szervezet túl sok pajzsmirigy hormont választ ki. Ez pedig különböző problémákat von maga után, mint az anyagcsere felgyorsulása, erős szívdobogás, álmatlanság, szorongás, menstruációs zavarok, súlycsökkenés vagy súlygyarapodás, az étvágy megváltozása.

Elolvasom a cikket »

Így használd!

A kelkáposztát tedd be a hűtőbe 1 órára. Amikor eléggé lehűlt, húzd le a külső leveleit. A belső levelekből 2 darabot használj! Mosd meg őket hideg vízben, hogy biztosan tiszták legyenek.
A szár részt vágd le a levelekről, hogy könnyen felilleszthesd őket a melledre. Úgy helyezd el, hogy a mellbimbók szabadon maradjanak. Hagyd fenn kb. 20 percig, míg a tested melegétől átmelegszenek. Amennyiben nincs időd arra, hogy ezt a 20 percet fekve töltsd el, a leveleket egyszerűen csúsztasd a melltartódba, így végig a helyükön maradnak! Ha szükséges, ismételd meg a kezelést friss levelekkel!
Ha úgy érzed, ez a kezelés enyhített a mell duzzanatán és fájdalmán, ne alkalmazd tovább! Akkor használd legközelebb, ha újra tapasztalod a tüneteket!

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet