Az évszázad „legbringásabb” hónapja volt a június Budapesten – közölte a Magyar Kerékpárosklub (sic!) hétfőn az MTI-vel.

Minden rekordot megdöntöttek a budapesti bringások

Azt írták, hogy soha nem mértek ennyi biciklist egy hónap alatt a 21. században a fővárosban. Az eddigi „csúcstartó” a tavaly július volt. A kerékpárosok forgalmának kitartó növekedéséből látszik, hogy nemcsak a koronavírus-járvány idején ültek biciklire az emberek, hanem maradandó trend lehet a váltás, amit a kánikula sem akadályoz.

Természetesen a városok élhetősége illetve a klímaváltozás is arra ösztönzi a tudatos embereket, hogy amikor tehetik, tegyék le az autót és aktív módon közlekedjenek – főleg, aki egész nap ülőmunkát végez.

Kerekparos Rekordok Budapest

Júniusban 418 573 elhaladást mértek a Budapesti Közlekedési Központ nyilvánosan elérhető adatokat szolgáltató forgalomszámlálási eszközei, ami 6,5 százalékkal magasabb a tavaly júliusi értéknél.

Közel kétszázezer kerékpáros áthaladást regisztráltak júniusban csak budai rakparton

A Magyar Kerékpárosklub (sic!) szerint érdemes folytatni a bicikliseknek szóló fejlesztéseket, mert láthatóan nagy az igény erre a közlekedési módra. Továbbra is a budai rakparti kerékpárút a legnépszerűbb, itt csaknem 176 ezer elhaladást mért a számláló, ami mintegy 28 százalékkal magasabb a tavaly júniusi értéknél. Az Árpád hídon 95 ezer biciklist mértek, ami majdnem 20 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A Hungária körút 50 ezer kerékpározója 25 százalékkal teljesítette túl az előző év azonos hónapját.

A napi átlagos forgalmat is vizsgálták, és arra jutottak, hogy nem csupán a hétvégén bringázók száma növekedett. A Magyar Kerékpárosklub (sic!) a további forgalombővülésért új kerékpársávok kialakítását javasolja sok helyen, egyebek mellett a III., az V., a VI., a VII. és a VIII. kerületben.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet