A világ legnagyobb, fogságban tartott sósvízi krokodilját, a 21 láb magas Lolongot 2011-ben fogták el és zárták ketrecbe, miután azzal gyanúsították, hogy leharapta egy iskolás lány fejét és megevett egy halászt.

Rengeteg ember követte történetét

A Reddit nevű platform felhasználói megosztották szomorúságukat a legnagyobb tengeri krokodil halála miatt, miután az két évig fogságban volt. A 21 láb magas Lolongot 2012-ben a Guinness World Records a fogságban tartott legnagyobb példánynak nyilvánította – írta a Daily Star.

A 2011. szeptemberi elfogását követően azonban a hatalmas vadállat olyan sok stressztől szenvedett, hogy 2013. februárjában a fülöp-szigeteki kifutójában találták meg fejjel lefelé, dagadt gyomorral.

Kapcsolódó cikk

A Reddit egy közösségében nemrég megosztottak egy képet, amelyen egy férfi bottal bökdösi Lolongot, amikor még életében volt, így újra felkeltette az emberek érdeklődést a szomorú történet. A szorongató kép felirata: “Lolong volt a legnagyobb tengeri krokodil fogságban. Két évvel elfogása után gombás fertőzés és stressz miatt halt meg.”

Ökoturisztikai sztár attrakció

A Lolong haláláról szóló akkori jelentések azt állították, hogy eredetileg három hétig vadászták, miután legalább egy embert megölt a Fülöp-szigeteken. A szörnyeteget azzal gyanúsították, hogy megevett egy halászt, aki eltűnt Bunawan városában, valamint egy 12 éves iskolás lányt, akinek a fejét két évvel korábban találták meg.

Miután elfogták, a krokodil egy ökoturisztikai park sztár attrakciója lett. Bunawan polgármestere, Edwin Elorde elmondta, hogy Lolong több hétig beteg volt, mielőtt meghalt. A helyi állatorvos, Alex Collantes azt állította, hogy a rendkívül hideg időjárás okozhatta Lolong egészségi állapotának romlását.

Legnagyobb-Tengeri-Krokodill-Fogsagban-Meghalt-Okoturisztika-2
/ Fotó: Getty Images

Elorde úr azt mondta, reméli, hogy meg lehet őrizni Lolong testét, hogy az emberek továbbra is nézhessék és rácsodálkozhassanak – a Reddit felhasználói szerint pontosan ez történt ezután. Valaki meg is jegyezte, hogy a maradványait a manilai Nemzeti Természettudományi Múzeumban mutatják be.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet