Ezek az idei év legviccesebb természetfotóinak döntősei

A 44 finalista közé bekerült egy magyar pályázó, Kránitz Roland átéléssel éneklő ürgéje is.

Nagyon erős a mezőny

A klímaválság és az egyre gyakoribb természeti katasztrófák korában üdítően hat, ha végre a természet nem csak a pusztulás, környezetkárosítás kapcsán kerül be a hírekbe. Talán ezért is jött létre 2018-ban a Comedy Wildlife Photography awards, azaz a vicces természetfotók versenye.

13 comedy wildlife jegmadar
Velem ne szórakozzatok! (Jégmadár, Kirkcudbright, Skócia) / Fotó: Sally Lloyd-Jones

A szervezők közzétették a 44 döntős képet, amelyekből kikerülnek majd az egyes kategóriák győztesei. Kránizt Roland soproni természetfotós is bekerült a legjobbak közé O, sole mio című képével.

A nap fotója: Máté Bence lenyűgöző természetfotója

Máté Bence fotós képein a madarak és az állatok olyan természetes módon viselkednek, hogy jó látható, még csak nem is sejtik, hogy valaki figyeli őket – mondta Áder János köztársasági elnök a kiállítás megnyitóján. – mondta az államfő Máté Bencéről, hozzátéve, hogy az alkotó még csak 34 éves, de már nemzetközi hírű fotós, “aki munkájában világokat köt össze”.

„Soha nem látott mennyiségben kiváló színvonalú pályamunkákat kaptunk idén! A zsűri most elvonul, hogy hosszú órákon át rostálja, pontozza, szelektálja a beérkezett munkákat. Aki esetleg lemaradt volna az idei megmérettetésről, ne bánkódjon, mert a jövő évi jelentkezés 2021 elején indul majd” – üzenték a szervezők.

A közönségdíjat az online szavazatok döntik el

A győzteseket október 22-én hirdetik ki, a járványhelyzetre való tekintettel valószínűleg egy virtuális díjkiosztó gálán. Addig pedig az esemény honlapján bárki szavazhat kedvenc fotójára.

A tavalyi győztes alkotásokról ebben a cikkünkben számoltunk be.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból