Müller Cecília: Magyarország felkészült az oltóanyag beadására

Sajtótájékoztatót tartott az Operatív Törzs online, amelyben az Országos tisztifőorvos, Müller Cecília elmondta, a koronavírus-vakcina első szállítmányban "jelképes, közel 5 ezer ember oltására elég mennyiség érkezik".

Először az egészségügyi dolgozókat oltják be

Magyarország felkészült a koronavírus elleni oltóanyag beadására, minden tárgyi feltétel adott a vakcina kezelésére, tárolására – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn, amiről az MTI tudósított.

Muller Cecilia Koronavirus Bejelentes Oltas Magyarorszagon Vakcina
Müller Cecília Országos tisztifőorvos / Fotó: Vasvári Tamás / MTI

Müller Cecília elmondta: az Európai Gyógyszerügynökség várhatóan engedélyezi és elérhetővé teszi a vakcinát az Európai Unió országainak mai ülésén. Ha ez megtörténik, néhány nap múlva megkezdik az egészségügyi dolgozók oltását.

A tisztifőorvos szerint az új oltóanyagok hatékonyak

Az első szállítmányban jelképes, közel 5 000 ember oltására elég mennyiség érkezik, ezt követően még az idén várnak újabb vakcinamennyiséget, a későbbiekben pedig folyamatos beszállítással számolnak – mondta az országos tiszti főorvos.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Hozzátette: ha az egészségügyi dolgozók igényeit kielégítették, tovább haladnak az oltási tervnek megfelelően.

Először a Dél-pesti Centrumkórházban, később 25 telephelyen adják be az oltást.

Müller Cecília szólt arról is: a jelenlegi kutatások szerint a kifejlesztett oltóanyagok hatékonyak az új vírusvariánsok ellen is.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból