Nőnap alkalmából Varga Judit csak a valódi nőket köszöntötte

A magyar igazságügyi miniszter, Varga Judit csak a valódi nőket köszönti nőnap alkalmából.

Varga Judit nőnap alkalmából is hű a kormány politikájához

Az igazságügyi miniszter Facebook-posztban köszönte meg a kedvességet és a nőnapi virágokat, szemlézte a 24.hu. Azonban Varga Judit csak azokat tartja valódi nőnek, akiknek a biológia neme nő.

Varga Judit Nonap
Varga Judit igazságügyi miniszter / Fotó: MTI

“Ez a nap különösen fontos egy olyan világban, ahol már bárki szabadon választhat a majdnem száz féle nem közül. Ezért ma én is köszöntöm a nőket, akik mernek valódi nők lenni” – írta bejegyzésében Varga.

A nőiesség kezd megfakulni?

Az igazságügyi miniszter egyébként nemrég részt vett a Fiatal Családosok Klubja, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület és a Magyar Női Unió Tisztelet a nőknek! címmel, online megtartott tanácskozásán is. Úgy tűnik, a Facebook-törvény megalkotása mellett erre is volt ideje. (A Facebook és az auusztrál kormány harcáról ebben a cikkben írtunk részletesen.) Ott arról beszélt az állami hírügynökség beszámolója szerint, hogy „a nőiesség és a klasszikus női karakterjegyek kezdenek megfakulni és eltűnni a globális trendek forgatagában”.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A miniszter hozzátette: sokan vannak azonban, akik kitartanak a lecserélhetetlen női értékek mellett; vállalják a gyengédséget, a gondoskodást, az együttérzést, és így próbálnak egy jobb világot teremteni.

Ugyanezen a konferencián Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára azt hangoztatta, hogy a család a társadalom alapegysége, ezért erős családok kellenek, mert nélkülük nincs erős közösség, falu vagy város, és nélkülük nincs erős ország vagy nemzet sem. Az a gondoskodás és erő, amit a hölgyek a családoknak tudnak adni, képessé teszi az országot arra, hogy erős legyen.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból