Három dologban látja a kormánypártok győzelmét.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott szerda 14 órakor. Ez volt az első a Fidesz-KDNP győzelme után.

Orbán titokban szervezte országjárását az elmúlt hetekben, és akkor is kerülte az újságírók kérdéseit, amikor megneszelték, hol fog éppen fórumot tartani. Egyedül vasárnap válaszolt néhány kérdésre, miután leadta a szavazatát. Ugyanígy miniszterelnök-jelölti vitát sem vállalta.

Legutóbb karácsony előtt lehetett kérdezni tőle, akkor főleg a járványról és a Völner-ügyről érdeklődtek a sajtómunkatársak.

Ezúttal nyilvánvalóan a kormánypártok elsöprő győzelme volt terítéken. Mint megírtuk ebben a cikkünkben, a magyar celebek is elmondták a véleményüket, de még Bödőcs Tibor és Vona Gábor is pontokba szedte a választási győzelem okait. Ezek után sokan kíváncsiak voltak, mit gondol maga a magyar miniszterelnök a győzelemről.

Kapcsolódó cikk

A mai sajtótájékotatón Orbán elmondta, hogy szerinte minek köszönhető az ekkora arányú győzelmük. A magyar miniszterelnök három tényezőben látja a sorozatban negyedik kormányalakításra való jogot.
  • Az első: a magyarok békét akarnak. 

Kapcsolódó cikk

„A békemissziómat már a választás előtt megkezdtem” – mondta, de sajnos a németekhez és a franciákhoz hasonlóan nem jutott eredményre Moszkvában.
  • A második: Lengyelország mellett Magyarország a másik legsikeresebb ország Európában.
  • A harmadik: Az ellenzék „csak a hatalomért koalíciót” alkotott. Orbán szerint lenézték a válaszókat, ezzel szemben a Fidesz a „szív és a szenvedély” kultúráját képviselték.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet