Orbán Viktor Zelenszkijről, a baloldalról és genderőrületről beszélt a választások előtti utolsó interjújában.

Orbán Viktor péntekenként a Kossuth Rádióban szokott interjút adni, most sem volt másként, az országgyűlési választás előtti napokban, írja24.hu.

Az interjúban arról is szó esett, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök élesen kritizálta a magyar kormányt, amiért nem foglal egyértelmű állást a háborúval kapcsolatban. A kormányfő azt mondta, megérti az ukrán elnök szavait, hiszen ő a saját országa érdekeit tartja szem előtt. Az interjú alatt nem hangzott el Putyin neve, nem nevezte meg, ki a háború felelőse. 

A baloldalt azonban ismét azzal vádolta, hogy Magyarország békéjét fenyegetik, elismételte, hogy a Fidesz a békét képviseli, míg az ellenzék háborúba sodorná az országot.

Kapcsolódó cikk

Ismét hangsúlyozta, hogy a kormány elzárkózik attól az ötletről, hogy az orosz gázt amerikaira cserélnénk. Elmondta, hogy a háború miatt elképzelhető, hogy Magyarországra is begyűrűzik az élelmiszerválság, és alapvető termékekből lesz hiány. Ennél a témánál megragadta az alkalmat, hogy azt állítsa, a baloldal eszköze a problémára a megszorítás, míg a Fidesz a munkaalapú társadalomban és a családtámogatásban hisz.

Orbán az elmúlt harminc év legnagyobb választási csalásának nevezte azt, hogy az egyesült ellenség tömeges telefonos üzenetküldéssel kampányol. Emellett úgy gondolja, az ellenzék külső segítséget vár, hogy megnyerje a választást, ami “közel sem lefutott” elmondása szerint.

A kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazásról is szót ejtett, azt mondta, hogy bár a háború mindent zárójelbe tett, gátat kell szabni a genderőrületnek.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet