"Szijjártó Péternek le kell mondania" – követelik az Egységben Magyarországért politikusai.

A kedden napvilágra került információk alapján az oroszok már nem a spájzban vannak, hanem a kormány dolgozószobáiban: az orosz titkosszolgálat évek óta gyakorlatilag korlátlan hozzáféréssel rendelkezik a Külügyminisztérium teljes informatikai rendszeréhez – írta közleményében az Egységben Magyarországért, amely szerint Szijjártó Péternek le kell mondania a külügyminiszteri pozícióról.

Az Egységben Magyarországért a Direkt36-nak arra a kedden megjelent cikkére, utalt, ami szerint Vlagyimir Putyin hekkerei is látják a magyar külügy titkait, az Orbán-kormány évek óta nem bírja elhárítani őket.

„Nem állhat a Külügyminisztérium élén olyan ember, aki tudatosan kiszolgáltatta az országot orosz érdekeknek” – írták.

Orbán Viktor tudatosan szolgáltatta ki Magyarországot Oroszországnak nemcsak egy hosszú távú gázszerződéssel, Paks 2 gigahitelével, hanem orosz kémek Budapestre telepítésével és a magyar kormány kibervédelmének szándékos leépítésével. Orbán Viktor ezért gátolja most is az egységes európai fellépést Oroszországgal szemben, Szijjártó Péter pedig ezért kapott kitüntetést Putyin jobbkezétől, Szergej Lavrovtól” – közölték.

Kapcsolódó cikk

Vadai Ágnes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke DK azt követeli, hogy Polt Péter legfőbb ügyész hivatalból indítson eljárást hazaárulás miatt. „Mivel Polt Péter gyakran parlamenti írásbeli kérdések alapján indít eljárásokat, ezért írásbeli kérdésben fogom megkérdezni tőle, hogy ez mi, ha nem hazaárulás” – írta közleményében Vadai Ágnes.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a HVG hekkertámadásokkal kapcsolatos kérdéseire annyit válaszolt, hogy “kampányhazugságokkal nem foglalkozunk”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet