Nézem Film Ritka kincsek hétkezdéshez: 30 eddig nem látott fotó a...

Ritka kincsek hétkezdéshez: 30 eddig nem látott fotó a fiatal Marilyn Monroe-ról!

Promóció

A rendkívül fiatalon elhunyt színésznő idén június 1-jén ünnepelte volna 91. születésnapját. Platinaszőke hajával és jellegzetes piros rúzsával, Marilyn Monroe kétségtelenül minden idők legikonikusabb híressége. Azt azonban kevesen tudják még csak elképzelni is, hogy nézett ki, mielőtt bálvány vált volna belőle.

Promóció
- Advertisement -

Születésekor a Norma Jeane Mortenson nevet, és egy meglehetősen nehéz gyermekkort kapott. Egyik nevelőcsaládtól vándorolt a másikig, és mindenütt traumatikus élmények érték; szexuális zaklatásoknak volt kitéve és dadogni is elkezdett. 16 évesen ment férjhez először, de ez sem hozta meg számára a hőn áhított boldogságot.

Az 1944-es év azonban végre változást eredményezett Monroe életében. Ekkoriban egy hadászati gyárban dolgozott, és itt mutatták be az amerikai légierő tulajdonában lévő első filmgyár fényképészének. A találkozásuk pörgette fel Marilyn pin-up modell karrierjét, és a közös munka végül a Twentieth Century Fox-szal és a Columbia Pictures-szel kötött filmszerződésekhez vezetett.

Rövid időn belül máris mindenhol felismerték és Hollywood egyik legnagyobb csillagaként ragyogott. A hírnév mögött azonban még mindig egy hányatott sorsú fiatal lány rejtőzött. 1962-ben, önkezűleg vetett véget életének.

A következő képsorozat a színésznő önként választott/menedzselt karaktere mögötti énjét fedi fel; bemutatjuk az igazi Norma Jeane Mortensont!

 

Promóció
ForrásBoredpanda
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3