A rendkívül fiatalon elhunyt színésznő idén június 1-jén ünnepelte volna 91. születésnapját. Platinaszőke hajával és jellegzetes piros rúzsával, Marilyn Monroe kétségtelenül minden idők legikonikusabb híressége. Azt azonban kevesen tudják még csak elképzelni is, hogy nézett ki, mielőtt bálvány vált volna belőle.

Születésekor a Norma Jeane Mortenson nevet, és egy meglehetősen nehéz gyermekkort kapott. Egyik nevelőcsaládtól vándorolt a másikig, és mindenütt traumatikus élmények érték; szexuális zaklatásoknak volt kitéve és dadogni is elkezdett. 16 évesen ment férjhez először, de ez sem hozta meg számára a hőn áhított boldogságot.

Az 1944-es év azonban végre változást eredményezett Monroe életében. Ekkoriban egy hadászati gyárban dolgozott, és itt mutatták be az amerikai légierő tulajdonában lévő első filmgyár fényképészének. A találkozásuk pörgette fel Marilyn pin-up modell karrierjét, és a közös munka végül a Twentieth Century Fox-szal és a Columbia Pictures-szel kötött filmszerződésekhez vezetett.

Rövid időn belül máris mindenhol felismerték és Hollywood egyik legnagyobb csillagaként ragyogott. A hírnév mögött azonban még mindig egy hányatott sorsú fiatal lány rejtőzött. 1962-ben, önkezűleg vetett véget életének.

A következő képsorozat a színésznő önként választott/menedzselt karaktere mögötti énjét fedi fel; bemutatjuk az igazi Norma Jeane Mortensont!

 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet