Azt már tudjuk, hogy a kialvatlanság és a stressz is okozhatja a szemünk alatt éktelenkedő karikákat, de számos más tényező is jelentősen befolyásolhatja.

Egy szemész állítása szerint lehetséges, hogy az étkezési szokásainkon kell elsősorban változtatni annak érdekében, hogy a szem alatti sötét karikák eltüntetése ne jelentsen problémát. Elmondása alapján a só elősegíti a folyadék visszatartását a szervezetben, és annak felhalmozódását eredményezheti a szem alatt. Továbbá a sóbevitel redukálása segíthet a puffadás megelőzésében is.

Azok számára, akik vérszegénységgel küzdenek, a vasban gazdag ételek fogyasztása szintén segíthet a tünetek csillapításában, mivel lehetővé teszik, hogy a megnövekedett oxigén elérje a szervezet szöveteit, ezáltal elkerülje a sötét karikák megjelenését. Így amennyiben úgy véli, gyakran sötét, duzzadt szem alatti táskákkal ébred, próbáljon meg változtatni az étrendjén.

Ahelyett, hogy sós chipset fogyasztanál esti uzsonnára, cseréld le lencsechipsre! Kerüld a túlzott fűszeres ételeket, és helyettesítsd vasban gazdag élelmiszerekre!

Újév, új fogadalom: ideje leszokni

A dohányzás hozzájárulhat a puffadás kialakulásához, mivel a cigarettában található nikotin megzavarja az alvási szokásokat, ami nemcsak fáradtsághoz, hanem folyadék felhalmozódáshoz is vezet, mivel a szervezetnek így nincs lehetősége teljesen pihenni és regenerálódni.

Kapcsolódó cikk

Emellett a dohányzás rontja a bőr rugalmasságát és a kollagén termelést is, amitől a bőr puffadtnak vagy megereszkedettnek tűnhet. Arról nem beszélve, hogy jelentősen megváltoztatja az életed, mint ebben a cikkünkben is beszámoltunk róla.

A szem alatti sötét karikák örökletesek is lehetnek

Sajnos egyesek számára a szem alatti duzzanat nem külső tényezőtől függ, hanem genetikai alapon nyugszik.

Reggelente a hideg borogatás átmenetileg csökkentheti a foltokat.

Figyelj a fényvédelemre

A napsugárzás és a túlzott hőség sem tesz jót a szem alatti bőrfelületnek, így mindig legyen kéznél a fényvédő krém, amikor elmegy otthonról.

Hidratálj

Az ekcémára hajlamosaknak kiváltképp figyelniük kell a bőrük hidratáltságára, hiszen a szárazság, a téli levegő megviseli ezt az érzékeny, vékony területet, és hajlamosabb a kipirosodásra, puffadásra, de akár hámlásra is.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.