Szexuális molesztálás miatt kirúgták a Fox News bemondóját, Ed Henry-t

Kirúgták a Fox News vezető hírmondóját, Ed Henry-t, miután azzal vádolták meg, hogy néhány évvel ezelőtt szexuálisan molesztálta kollégáját.

Egy panasz miatt azonnal kirúgták

A szexuális zaklatók koronázatlan szégyentevője, Harvey Weinstein már börtönbe került, de hosszan sorolhatóak a trónkövetelők, French Montana rapper, Trey Songz és Kevin Spacey, akik szintén mind szexuális zaklatás vádjával néznek szembe.

Ed Henry volt az egyik bemondója az America’s Newsroom című hírműsornak, amely minden hétköznap délelőtt látható a Fox News csatornán. A műsor korábbi házigazdája, Sandra Smith jelentette be a hírt szerdán. A Fox News állítása szerint egy panasz érkezett Henry-re, ami miatt kirúgták, és vizsgálatot indítottak ellene. Az ügyet eddig Ed Henry még nem kommentálta. A 48 éves hírmondó profilját máris eltávolította a csatorna a weboldaláról, és már csak Sandra Smith van feltüntetve a Newsroom bemondójaként.

ed henry
Ed Henry / Fotó: Fox News

Smith a szerdai műsorban felolvasta a Fox News nézőinek Suzanne Scott és Jay Wallace nyilatkozatát miszerint az ügyben teljes átláthatóságra törekszenek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Arra törekszünk, hogy minden munkatársunknak biztonságos és befogadó munkahelyet teremtsünk[/perfectpullquote]

– hallható a nyilatkozatban.

Nem ez volt az első eset

A műsorvezető 2011 óta volt a csatornán, Ed Henry helyett egy korábbi bemondó fog majd a műsorban szerepelni. Nem ő az egyetlen Fox News-alkalmazott, akinek szexuális molesztálás vádjával kellett szembenéznie.

Botrány – magyar szinkronos előzetes #1 / Életrajzi dráma

Botrány magyar szinkronos előzetes / Bombshell HunDub Trailer Filmes ajándékok a MoziShop.hu-nál ☞ https://www.mozishop.hu Országos moziműsor ☞ https://goo.g…

A korábbi elnök, Roger Ailes kénytelen volt lemondani miután alkalmazottai szexuális zaklatással vádolták meg. Az ügyet 2019-ben Hollywood is feldolgozta a Botrány című filmben Charlize Theron, Nicole Kidman és Margot Robbie főszereplésével.

Jennifer Aniston: A The Morning Show könyörtelenül őszinte témákat vet fel a #metoo mozgalom kapcsán

A Variety interjút készített Jennifer Anistonnal a novemberben érkező sorozata, a The Morning Show apropóján. Természetesen a Jóbarátok is szóba került, már csak azért is, mert a The Morning Show az első tévésorozat, amit Aniston elvállalt, mióta a nagy klasszikus 2004-ben véget ért. morning show sorozat

A jelenleg kirobbant ügy kapcsán megszólalt Gretchen Carlson, a csatorna korábbi hírolvasója, azt kérve, hogy a Fox News oldja fel a korábbi alkalmazottakat a titoktartási megállapodások alól. Vajon tudhat valamit?


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból