A vízszolgáltató cégek arra kérik az ügyfeleket, hogy csak négy-öt percet töltsenek a zuhanyzással, mivel a kánikula miatti hiány várhatóan megdönti a vízellátást a következő héten az Egyesült Királyságban.

A brit beszállítók nehezen tudnak megbirkózni a hideg víz iránti kereslettel az elkövetkező napokban, mivel a Met Office előrejelzése szerint az Egyesült Királyság egyes részei 40 fokos hőmérsékletre melegszenek fel, írja a DailyStar.

Mivel Anglia nagy részén 35 °C fölé emelkedik a hőmérséklet, a víztársaságok könyörögnek a lakosságnak, hogy ne pazarolják a vizet.

A Yorkshire Water az egyik olyan cég, amely arra kéri a lakosságot, hogy ne zuhanyozzanak négy percnél tovább, és egy lejátszási listát is összeállítottak, hogy segítsenek az embereknek a zuhanyzásra javasolt idő betartásában. Az Anglian hasonlóan kemény vonalat vett fel, ők öt perces zuhanyokat kérnek négymillió ügyfelüktől, akiknek azt is tanácsolják, hogy ne mossák le az autóikat, és “tanulják meg szeretni a barna pázsitot”.
Más vízszolgáltatók nyilatkozatokat tettek közzé a vízellátás esetleges akadozásával kapcsolatban, és a Bristol Water arra kérte vásárlóit, hogy ennek megfelelően kezeljék vízhasználatukat, és rövidebb ideig zuhanyozzanak.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet