Követem Sztárok Wiley profiljait inaktiválták antiszemita megjegyzések miatt 

Wiley profiljait inaktiválták antiszemita megjegyzések miatt 

Promóció

Mark Zuckerbergék bejelentették, hogy inaktiválták Wiley Facebook és Instagram-fiókját, miután antiszemita bejegyzéseket posztolt.

Határozott döntések

Promóció
- Advertisement -

A napokban a Facebook bejelentette, hogy inaktiválta Wiley rapper közösségi oldalait. Facebook- és Instagram-fiókjának zárolására az ott közzétett antiszemita megjegyzések miatt került sor. 

Wiley 2018-ban / Fotó: Ollie Millington

A Facebook szóvivője szerint a közösségi platformokon nincs helye a gyűlöletbeszédnek. Wiley fiókjait eredetileg csak 7 napig blokkolták, ezt követően azonban eltávolították a Facebook- és Instagram-fiókját is az irányelvek durva megsértése folytán. 

48 órás bojkott

Wiley már korábban is megosztó jelenség volt a Twitteren, ahol kígyóknak nevezte a zsidókat és a Ku Klux Klánnal hasonlította össze őket. Ennek ellenére azonban a fiókja aktív maradt. A Facebook döntése nagy mértékben növeli a Twitterre nehezedő nyomást, miszerint erőteljesebb fellépésekre lenne szükség az ilyen típusú megjegyzések kiküszöbölése érdekében. Bár korábban épp fordítva történt, ugyanis Donald Trump erőszakos kijelentéseket tett közzé a Twitter-oldalán, amit a Twitter szabályozott, a Facebook nem. Egyébként Trump nemrég ismét engedély nélkül használt fel dalokat, ezúttal a Linkin Park slágerét.

Meddig mehet el a szólásszabadság a közösségi média felületein?

Az elmúlt hetekben számos, a szólásszabadságot némiképp korlátozó, ám a gyűlöletbeszédet elcsitító lépésnek lehettünk tanúi. Donald Trump Twitter-bejegyzései tényleges ellenőrzés alá kerültek, miután korábban kijelentette, hogy a George Floyd kapcsán kirobbant utcai tüntetéseket kész erőszakkal leverni. Katie Hopkins-t a Twitter szintén letiltotta. Hopkins korábban a “végleges leszámolást” szorgalmazta a muszlimokkal kapcsolatban, míg a bevándorlókat a csótányokhoz hasonlította.

A The Guardian értesülése szerint az oldal ismertebb felhasználói, mint Gary Lineker focista vagy Alan Sugar médiamágnás 48 órás bojkottot indítottak. Ennek célja, hogy a Twitter áttekintőbben ellenőrizze és válogatás nélkül eltávolítsa az antiszemita megjegyzéseket az oldalról. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3