Orbán Viktor október 23-i beszéde közben momentumosok megpróbáltak felemelni egy „A Putyin-barát Fidesz elárulta 1956 magyar nemzeti hőseit” feliratú molinót. A többi résztvevő és a biztonsági őrök avatkoztak közbe.
Verekedés tört ki Orbán Viktor október 23-i ünnepi beszédének helyszínén, miután momentumosok bejutottak egy molinóval a Millenáris Parkba. A szervezők ezt a helyszínen megerősítették az Index kérdésére.
Az Indexnek Varsányi Áron, a Momentum szóvivője röviden úgy foglalta össze az esetet, hogy a momentumosok egy putyinos molinót vittek magukkal, amelyet felemeltek, majd azt a jelenlévők, valamint a biztonsági őrök kivették a kezükből, és elküldték őket a helyszínről.

Kapcsolódó cikk

A párt Facebook-oldalán azt közölte, hogy „molinóval emlékeztettük ma Orbánt: »A Putyin-barát Fidesz elárulta 1956 magyar nemzeti hőseit«”. A Momentum közleményében azt írták, hogy „a női aktivisták kezéből az ott állók segítségével csavarták ki a molinót, és vezették ki az aktivistákat”.
A videón látszik, amint próbálják felemelni a molinót, de azt a többi résztvevő ezt megakadályozza. Ezt követően a molinó átkerült az egyik kordon túloldalára, de oda már nem engedték az aktivistákat a biztonsági őrök.
“Kérem vissza, ne nyúljon hozzám!” – mondta az érintett nő, aki korábban többször is arra hivatkozott a videóban, hogy a molinó a magántulajdona. „Uraim, használják egészséggel, magukra fér a tartalma” – végül így köszönt el a molinó tulajdonosa az őröktől.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.